Landwinkel Weststrate gaat voor kwaliteit en lokaal
Harry en Heleen Provoost samen met hun dochter Irene, die ook in de winkel werkt.
Harry en Heleen Provoost samen met hun dochter Irene, die ook in de winkel werkt. (Foto: Marielja ten Bruggencate)

Landwinkel Weststrate gaat voor kwaliteit en lokaal

  Bedrijvig Nieuws

MIDDELBURG – Aan de rand van Middelburg liggen de dertien hectare met fruitbomen van Landwinkel Weststrate. Harry en Heleen Provoost verbouwen appels en peren die ze, samen met andere ambachtelijke en Zeeuwse producten, verkopen in de winkel. Daarnaast is het echtpaar dealer van Berg Toys en verkoopt trampolines en skelters.DOOR MARIELJA TEN BRUGGENCATE


In het najaar van 2019 zag Harry Provoost al dat er weinig bloemknoppen aan de appelbomen zaten. De bloemknoppen ontwikkelen zich in het voorjaar tot bloesem waar uiteindelijk appels uit voortkomen. “De bomen hebben een beurtjaar, waarin ze herstellen en weinig oogst geven. Daarbij hadden we nachtvorst in de bloesemtijd, hagel, droogte, zonnebrand en stormschade. Al met al is het een spannend teeltseizoen geweest, maar dat heeft geen invloed om de smaak van de appels en peren, want die is net als anders super. De appelplukdagen konden wegens de coronamaatregelen helaas niet doorgaan. De stoofperenpluk ging wel door, waardoor de mensen toch van het boerderijleven konden genieten.”

Persoonlijk
Iedereen die wel eens in de Landwinkel Weststrate is geweest kent het boerderijgevoel dat op het erf hangt. Een mooie entree geeft toegang tot de boerderijkwinkel. “In 1978 begonnen we met een winkeltje in de hoek van de schuur. In de jaren daarna breidden we het assortiment uit en in 2008 zijn we onderdeel geworden van de coöperatie Landwinkel. In 2015 is de winkel verbouwd tot wat het nu is en we zien de klandizie nog elk jaar toenemen, ook tijdens dit jaar met corona.” Bij Landwinkel Weststrate kun je kleinschalig en lokaal winkelen. Groenten, fruit, bakmixen, vlees en eieren komen van leveranciers en telers uit de buurt. Soepen, salades, sappen, kaas, broodbeleg, wijn en noten maken het assortiment compleet. “We gaan voor kwaliteitsproducten die kleinschalig geproduceerd zijn. Daardoor zijn en blijven we een boerenwinkel.” Een belangrijk onderdeel van de landwinkel is de verkoop van delicatessenboxen en kerstpakketten. De klant kan naar eigen wensen en budget een geschenkpakket samenstellen. “Zeker in deze moeilijke tijd is het fijn om de oppas, buren of mantelzorger te bedanken. Of je geeft ‘zomaar’ iemand een geschenkpakket. Samen maken we er iets persoonlijks en origineels van.”


Trampolinetuin
Terwijl ouders hun boodschappen doen, kunnen kinderen zich vermaken in de trampolinetuin. De trampolines zijn showmodellen van Berg Toys. “Dit jaar was er een run op de trampolines, omdat de kinderen veelal thuis vermaakt moesten worden. Een trampoline is een lange termijn investering, waaraan kinderen van klein tot groot plezier beleven.” Er zijn drie hoofdtypes: Regular, InGround en FlatGround. De ‘gewone’ trampoline staat op poten en wordt enkel verkocht met veiligheidsnet. Bij de andere twee mogelijkheden wordt de trampoline ingegraven in de tuin. “Deze trampolines vallen minder op en worden zo onderdeel van het geheel. Een trampoline is een product dat je moet ervaren voordat je het koopt, dus kom gerust een keer spelen in de trampolinetuin.” Installatie is verzorgd door Provoost Trampolines.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Medewerker Bedrijfsrestaurant

Yerseke

Vrijwilligers

Vlissingen

Constructeur

Bergen op Zoom

flexibele pedagogisch medewerker KDV en BSO

Nisse

Bezorger

West-Brabant en Midden Zeeland