Chenine Pals eigenaresse van fit20.
Chenine Pals eigenaresse van fit20.

Fit blijven zonder zweten in 20 minuten per week

Door: Redactie Bedrijvig Nieuws

MIDDELBURG - Fit worden en blijven door één keer in de week twintig minuten te trainen? Dat kan niet waar zijn, dacht Chenine Pals drie jaar geleden. Inmiddels weet ze beter en is ze sinds september 2019 eigenaar van de fit20 studio aan de Vrijlandstraat in Middelburg.

Ik was echt sceptisch en had geen idee wat ik moest verwachten. Tot 2017 tenniste ik veel, speelde competitietennis, golfde twee keer per week en fietste heel regelmatig naar mijn toenmalige werk.

Ik was met tennissen gestopt omdat ik een lastige blessure aan mijn rechterheup had opgelopen en heb huisarts, fysiotherapeut, orthopeed, osteopaat, podoloog, allemaal bezocht. Niemand kon iets vinden terwijl ik steeds moedelozer werd, ik heb ook een tijd op krukken gelopen omdat ik veel pijn had in mijn rechterheup tijdens het lopen. Ook ’s nachts werd ik wakker van de pijn.

Ik dacht ik wil toch weer wat oppakken want van die fanatieke sporter die ik ooit was, was niets meer over. Via via kwam ik in contact met fit20. Al vrij snel merkte ik dat mijn houding beter werd, als ik op mijn werk aankwam na mijn fietstocht was ik niet meer buiten adem en mijn versnelling kon van 4 naar 6.Ik voelde me waanzinnig fit. Dit had ik nooit eerder ervaren ondanks de vele tennisavonden, tenniscompetitie, de rondjes lopen op de golfbaan en het fietsen naar mijn werk. Ik was letterlijk een sterkere en fittere versie van mezelf geworden en dat in 20 minuten per week

Belangrijke prikkel
Bij fit20 train je op het maximale van je kunnen met maar liefst 90 procent van je spieren. Hiermee geef je een belangrijke prikkel aan je spieren met de boodschap om sterker en beter te worden. Dit doen ze gedurende de vijf tot zeven dagen na je training. Vandaar dat je maar één keer in de week traint. In de studio van fit20 Middelburg trainen mensen die doordrongen zijn van de noodzaak om goed voor hun lichaam te zorgen. Er trainen uiterst sportieve mensen die topfit willen blijven en hardlopers die sterke spieren willen kweken om beter te kunnen presteren. Ook mensen die niet zozeer trainen om hun sportieve prestaties te verbeteren maar om andere voor hen belangrijke dingen in hun leven te kunnen doen en te blijven doen, zoals actieve reizen maken, in de tuin werken of met de (klein)kinderen ravotten.

Hoe werkt fit20?
Tijdens de intake worden de doelen besproken en of er zaken zijn om rekening mee te houden. Zodra alles in kaart is gebracht, begint het. De kennismakingstraining is gratis. In twintig minuten train je op zes toestellen. Tijdens de uitvoering hiervan word je altijd begeleid door een personal coach. Je traint een-op-een of een-op-twee. De trainer let op een goede uitvoering van de oefeningen en houd je trainingsresultaten bij. Omdat de oefeningen in slow motion worden uitgevoerd en het koel blijft in de studio, zweet je niet. Dus je kunt in je normale kleding trainen en zonder douchen en omkleden weer door. 

fit20, je gezondheid op 1
fit20 is gevestigd aan de Vrijlandstraat 33-f, 4337 EA Middelburg. Bel voor een vrijblijvende kennismakingstraining: telefoon 085-0074010 / www.fit20middelburg.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief