Het was zingen geblazen in Zoutelande.
Het was zingen geblazen in Zoutelande. (Foto: Annet Eekman)

Zoutelande in het teken van shantykoren en zeemansliederen met zesde editie korenfestival

  Cultuur

ZOUTELANDE - Het was weer zingen geblazen in Zoutelande. Het korenfestival vulde zich zaterdag 22 september van 13.00 tot 17.30 uur voor de zesde keer met shantykoren en zeemansliederen. Het festival werd besloten geopend in de Catherinakerk. Speciaal voor de jubileumeditie heeft shantykoor Op Volle Kracht in 2017 een openingslied geschreven.


Tijdens de editie van 2018 traden het Shantykoor Voor de Mast uit Katwijk, Op Volle Kracht uit Goeree-Overflakkee, Zeemanskoor De Kreekrakkers uit Stampersgat, Shantykoor De IJsselmannen uit Ouderkerk aan den IJssel, Barend Fox uit Rotterdam, 't Bollenhart uit Noordwijkerhout, Havenkoor Fortitudo uit Willemstad en Hoekse Waard. Tijdens hun optredens brengen de koren liederen ten gehore voor het grote publiek Festival met 500 zangers op 5 podia. De koren traden gedurende de middag op in de Catharinakerk, op een podium in de Langstraat ter hoogte van Eetcafé Royal en Café De Fiets, op een podium in de Langstraat ter hoogte van restaurant Chill en restaurant ZieZo, op een podium bij Strandhotel Zoutelande en op een podium bij Pannenkoekenhuis Bram.

Tijdens de muzikale middag was er ook aandacht voor de inwendige mens. In de buurt van de podia was er voldoende gelegenheid om een hapje en een drankje te nuttigen De middag werd om 17.30 uur muzikaal afgerond in de Langstraat door een samenzang van de 350 zangers, waarbij het publiek naar hartenlust kan meezingen. Deze middag wordt georganiseerd door de Stichting Zoutelande Actief met ondersteuning van de gemeente Veere en Sligro.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief