jazz-by-the-sea-large
jazz-by-the-sea-large

Jazzdagen nemen dit jaar de plaats in van Zeelandjazz

  Cultuur

MIDDELBURG - De Zeeuwse Jazzdagen nemen dit jaar de plaats in van het festival Zeelandjazz.


In 2020 moet er een nieuwe editie komen van het jazzfestival in Middelburg en Terneuzen dat dit jaar niet doorgaat vanwege ziekte van enkele bestuursleden.

Na het bekendmaken van de afgelasting staken verschillende partijen de koppen bij elkaar. Gedeputeerde Ben de Reu nam hierin het voortouw. Daaruit zijn de Zeeuwse Jazzdagen voortgekomen.

Locaties

In het tweede en derde weekend van juni vinden in Middelburg en Terneuzen meerdere jazzconcerten plaats. Op zaterdag 8 en zondag 9 juni zijn er optredens op verschillende locaties in Terneuzen. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 zijn er shows in Middelburg.

North Sea Jazz

De namen worden in april bekend gemaakt, maar de Zeeuwse hoofdstad krijgt sowieso één ‘North Sea Jazz-band’ en een moderne band. Ook is er een gratis programma op Plein 1940.

Er komt een nieuwe organisatie voor het festival van volgend jaar, die voortvloeit uit het samengaan van Muziekpodium Zeeland en de Zeeuwse Concertzaal. Leo Hannewijk van de concertzaal, Maurits Portier van het muziekpodium en Frans Lievens van de stadsschouwburg denken dat een Zeeuws jazzfestival zeker kans van slagen heeft. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief