Foto: Archieffoto

Domburgse DJ Re-Style maakt nummer met zijn jeugdheld Charly Lownoise

  Cultuur

MIDDELBURG - Slechts een paar uur na de release van de clip was hij alleen op de populaire videosite Dumpert al ruim 60.000 keer bekeken. "Ik denk het precies goed getimed is", zegt Mathijs Maas, alias Re-Style, over zijn happy hardcore-single 'Citystreets'. De uit Domburg afkomstige dj en producer maakte het nummer met zijn jeugdheld Charly Lownoise.


Als klein jochie stond Mathijs Maas in de jaren '90 mee te zingen en dansen op de hits van het legendarische happy hardcore-duo Charly Lownoise and Mental Theo, die in februari nog twee keer de Ziggo Dome uitverkochten. "Mijn vader heeft me, toen ik negen of tien jaar oud was, nog wel eens meegenomen naar Beachpop in Renesse, omdat ze daar draaiden", zegt Mathijs Maas, die in Soest woont, maar nog regelmatig in Domburg is te vinden. "Je had nog geen internet, maar wel TMF en MTV. Ik zat hele dagen voor de televisie en videorecorder, net zolang totdat hun clip kwam. Dan nam ik het nummer op en keek ik hem telkens terug."

Helden

Wie Maas toen zag, moet hebben geweten dat hij zijn helden achterna zou gaan. Al op zijn vijftiende tekende Maas een contract bij het dancelabel Masters of Hardcore.

Boekingskantoor

Sindsdien brengt hij veel muziek uit en treedt hij overal ter wereld op als dj. Hij heeft net een weekje vakantie na meerdere shows in binnen- en buitenland. Zijn boekingskantoor noemt hem met zijn 33 jaar niet voor niets de jongste veteraan van de hardcorescene. Hoewel hij het al jaren goed doet, was er nog geen echt commercieel succes. "Dit is mijn eerste stap in de richting van een groot publiek", vertelt Maas. "Het is echt een nummer voor de radio."

Stevig

De Domburger heeft altijd 'de wat stevigere' dancemuziek gemaakt, maar droomde stiekem van een hit, zoals Charly Lownoise and Mental Theo deze in hun hoogtijdagen aan de lopende band maakten. Vorig najaar nam hij met een bevriende zangeres de basismelodie van 'Citystreets' op, trok de stoute schoenen aan en stuurde het op naar Charly Lownoise. "Hij vond het meteen te gek en kwam dezelfde week nog naar de studio. Toen hij binnenkwam had ik wel even last van knikkende knieën. Dat was gelukkig snel over. We zijn samen aan de slag gegaan."

Typisch

Ramon Roelofs, de echte naam van Charly Lownoise, gooide zijn typische 90's-sound er overheen. Daarna schaafde producer Ricardo Moreno alles nog wat bij met 'Citystreets' als resultaat. In de clip zie je twee meisjes, ze zouden zomaar uit Zeeland kunnen komen, die van het platteland naar de grote stad gaan en daar in de straten uit hun dak gaan. Vrijdag verscheen de video online. "Ik werd echt emotioneel toen ik hem voor het eerst zag", zegt Maas. "Ik heb toch maar een nummer gemaakt met mijn jeugdheld."

Radiostations

En daar blijft het niet bij. "Ons label heeft meteen gevraagd of we nog een nummer samen maken. De 90's lijken weer helemaal terug. Op radiostations heb je allerlei programma's met muziek uit die tijd. Ik denk dat 'Citystreets' precies goed is getimed."

Meer informatie over Maas is te vinden op www.re-style.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES