Foto: Frank van der Meijden

Frank van der Meijden is tweede artist in performance in ZB

  Cultuur

MIDDELBURG - Frank van der Meijden is de tweede artist in performance in de ZB in Middelburg.


Zaterdag opent zijn tentoonstelling ‘La Parata Bizarra’ in het gebouw aan de Kousteensedijk.

Van der Meijden is tien jaar actief als kunstenaar. Daarvoor was hij actief als manager van onder meer Doe Maar en Bløf. Van der Meijden maakt beeldverhalen over maatschappelijke onderwerpen met voorwerpen zoals Barbies, heiligenbeelden, Action Man-poppen, beeldjes van porselein, kunstbloemen en sieraden. Hij koopt deze meestal in kringloopwinkels en op rommelmarkten. Met verf, lijm, dingen uit de natuur, stoffen en touw maakt Van der Meijden er unieke kunstwerken van.

Fantasie

Tijdens de looptijd van de tentoonstelling geeft hij workshops voor scholieren waarbij alles draait om fantasie.

Op woensdag 30 oktober is Van der Meijden nazomergast in de ZB. Hij gaat dan in gesprek met bassist Peter Slager van Bløf en journaliste Dione de Graaff.

Op 9 december wordt zijn artist in performance-periode afgesloten met een Umoja-benefietdiner. Edwin Vinke van De Kromme Watergang maakt een menu. Ook zijn er muzikale optredens van special guests.

Veiling

Een deel van de kunstwerken wordt geveild onder leiding van Joost van Damme. De opbrengst gaat naar het Umoja-fonds van Bløf dat kleinschalige energie- en waterprojecten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika ondersteunt. Reserveren kan via de website www.dezb.nl.

De theatrale opening van 'La Parata Bizarra' vindt zaterdag plaats om 16.00 uur. De tentoonstelling is tot en met 14 december te zien. Ineke Otte was vorig jaar de eerste artist in performance van de ZB.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Bezorgers

Reimerswaal-Kapelle

Bezorgers

Vlissingen

Bezorgers

Reimerswaal-Kapelle

Bezorgers

Goes

Quality Control medewerker

Kapelle-Biezelinge