Vlinderkastje met 51 preparaten, gevat in vier ‘boeken’ getiteld J. Ehrlich, Verzameling van Walchersche Vlinders 1-4, ca. 1850 (mahoniehout, glas, dierlijk materiaal, papier) Zeeuws Museum, collectie Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen / Zeeuws Genootschap.
Vlinderkastje met 51 preparaten, gevat in vier ‘boeken’ getiteld J. Ehrlich, Verzameling van Walchersche Vlinders 1-4, ca. 1850 (mahoniehout, glas, dierlijk materiaal, papier) Zeeuws Museum, collectie Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen / Zeeuws Genootschap. (Foto: Anda van Riet en Mieke Wijnen)

Nieuwe Wonderkamers laten relatie kunst en wetenschap zien

  Cultuur

MIDDELBURG - De Wonderkamers van het Zeeuws Museum zijn opnieuw ingericht.


De kamers staan op de zolder van het gebouw aan het Abdijplein en zijn ‘een wereld in het klein’, zegt het museum. Beeldend kunstenaar Pepijn van den Nieuwendijk heeft meegewerkt aan de herinrichting.

Exotisch

In de drie kabinetten zijn ruim 200 Zeeuwse en exotische voorwerpen te zien. De relatie tussen kunst en wetenschap staat centraal. Er is bijvoorbeeld een stapeltje in leer gebonden boeken te zien dat een kastje blijkt te zijn waarin preparaten van vlinders worden bewaard. Een ander mooi voorbeeld is een maanwijzer uit 1783 van Henricus Schortinghuis, een predikant uit Koudekerke. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Vlissingen

Bezorgers

Reimerswaal-Kapelle

Bezorgers

Goes

Bezorgers

Vlissingen

Bezorgers

Middelburg

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief