Foto: Chris van Houts

Vamba Sherif geeft lezing in de Drvkkery in kader van Black Achievement Month

  Cultuur

MIDDELBURG - Schrijver Vamba Sherif is donderdag te gast in de Drvkkery in Middelburg.


Om 19.30 uur geeft hij een gratis lezing over zijn laatste boek ‘Zwart’.

Sherif groeide op in een milieu van Afrikaanse intellectuelen. Een groot deel van zijn jeugd bracht hij door in Koeweit, waar zijn vader aan de universiteit doceerde en Sherif kennismaakte met de Afrikaanse, Amerikaanse en Arabische literatuur. Na de Golfoorlog in 1991, die hij van nabij meemaakte, week hij met zijn familie uit naar Syrië. Twee jaar later verhuisde hij naar Nederland, waar hij rechten studeerde.

Canon

Hij zegt dat zijn laatste boek ‘Zwart’ een canon is van Nederlandstalige zwarte schrijvers. In het kader van de Black Achievement Month (BAM), de eerste in Zeeland, reist hij langs scholen in de hele provincie. Voor hen schreef hij een novelle: ‘Sundiata’.

Roots

Tijdens BAM staan personen met Afrikaanse roots centraal die een bijzondere bijdrage leveren of hebben geleverd aan de Nederlandse samenleving. Er zijn exposities, debatten, lezingen, literatuur, muziek en film.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief