Foto: Gemeente Veere

Burgemeester Van der Zwaag en Emma Pattenier trappen Nationale Voorleesdagen af

  Cultuur

ZOUTELANDE - Als aftrap voor de Nationale Voorleesdagen las burgemeester Rob van der Zwaag maandagmorgen samen met Emma Pattenier voor op 't Paalhoofd in Zoutelande. Emma Pattenier van Kindcentrum 't Paalhoofd uit Zoutelande is in 2019 Zeeuws voorleeskampioen geworden. Op 22 mei 2019 vertegenwoordigde zij Zeeland tijdens de Nationale Voorleeskampioenschappen.


Het programma startte met boekspeeddaten. De leerlingen van groep 7 en 8 en de burgemeester namen hun lievelingsboek mee en promootten bij de ander het boek. Daarna verzamelde de hele school zich in De Soute Schakel, waar Emma en de burgemeester voorlazen.

Primas-scholengroep zorgt samen met de gemeente Veere voor het zesde jaar op rij voor prachtige voorleestassen met het prentenboek van het jaar. Deze tassen zijn voor alle basisscholen en peuterspeelzalen in de gemeente Veere.

Doel van de Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan kinderen te bevorderen: op school, maar ook thuis. Ouders zijn immers de beste leesbevorderaars; de kans dat kinderen uitgroeien tot lezers is vijf keer groter als ouders een positieve leesopvoeding bieden.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief