Film by the Sea 2020.
Film by the Sea 2020. Foto: Paulina Matusiak

Film by the Sea maakt zich op voor bijzondere 22e aflevering

Door: Eugene de Kok Cultuur

VLISSINGEN - Stine Jensen is net als vorig jaar voorzitter van de vakjury van Film by the Sea. 

Dat is dinsdagavond bekendgemaakt tijdens de Amuse van Film by the Sea. 

Naast de filosoof en publicist maken de schrijvers Thomas Rosenboom, Babs Gons en Joyce Roodnat en acteur Sabri Saad El Hamus deel uit van de jury. De vakjury kiest de beste boekverfilming uit een selectie die in competitie is gebracht. Daarnaast worden prijzen uitgereikt door een jongerenjury, een internationale studentenjury en is er een prijs voor de beste Franse film. 

Affiche

In bioscoop Cinecity in Vlissingen is dinsdagavond ook een coronaproof-variant van de festivalaffiche gepresenteerd. Het is gemaakt door ontwerper Paulina Matusiak. 

Noodgedwongen

Ondanks alle beperkende maatregelen gaat Film by the Sea door van 11 tot en met 20 september. Het is de 22e editie. De provincie en gemeente Vlissingen hebben gezegd extra te willen bijdragen om het onvermijdbare verlies van bezoekers op te vangen. 

Machinefabriek

Om meer mensen te kunnen laten genieten van de films zijn er ook voorstellingen van Film by the Sea in theaters in de provincie, zoals Cinema Middelburg en ‘t Beest in Goes. Bij de Machinefabriek in Vlissingen komt een drive-in-zaal voor vijftig auto’s. Op Omroep Zeeland zijn tijdens het festival enkele klassiekers te zien. Meer informatie is te vinden op www.filmbythesea.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief