Afbeelding

Schrijver Olga Majeau maakt tournee langs boekhandels

Door: Eugene de Kok Cultuur

MIDDELBURG - Olga Majeau maakt zaterdag een tournee langs de Zeeuwse boekhandels 't Spui in Vlissingen, De Drvkkery in Middelburg en De Koperen Tuin in Goes. 

Ze reist rond in het kader van haar tweede roman ‘Eenzaam de dapperen. Herinneringen aan een verzwegen moeder’. Het boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. “Wij maken herinneringen, maar herinneringen maken ons ook. Zijn herinneringen wel zo waar als we denken dat ze zijn? Hoe kleuren ze ons bestaan? Wat blijft er van ons over in de verhalen van anderen?” zegt de schrijver over het boek. 

Ongeluk

Het verhaal speelt zich af in het begin van de jaren ‘70. Een moeder van een gezin met twee zoons komt om het leven bij een auto-ongeluk. Vier decennia later zijn de sporen daarvan nog alom aanwezig. De jongste zoon heeft zijn land verlaten en woont in de Pyreneeën. Elke zomer keert hij terug en kijkt hij steeds meer als buitenstaander naar zijn familie. Hij realiseert zich hoe allesbepalend de gebeurtenis is geweest. 

Isolement

Majeau schreef eerder ‘Een schitterend isolement’. Ze is van 11.00 uur tot 12.00 uur in ‘t Spui, tussen 13.00 uur en 15.00 uur in de Drvkkery en van 16.00 uur tot 17.00 uur in De Koperen Tuin. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief