Afbeelding
Foto: Politie

12-jarige jongens op dievenpad; stelen rugzak, frietjes en milkshake

Door: Bregje Kop Politie

MIDDELBURG - Twee 12-jarige jongens hebben zaterdag een jongen bestolen van zijn rugzak met daarin een camera en telescoop. Ze zouden hem overmeesterd hebben en gedwongen zijn spullen af te staan.

De politie ontving zaterdagmiddag een melding dat een jongen zou zijn bestolen van zijn rugzak met daarin een camera en telescoop. Volgens de melder zouden twee jongens iets voor 14.00 uur het fietsende slachtoffer op de Walcherseweg hebben overmeesterd en dwongen hem daar zijn spullen af te staan. Direct toen het duo de rugzak met inhoud in bezit had, gingen ze er op hun fiets vandoor. Het geschrokken slachtoffer bleef verbouwereerd achter en belde voor hulp. Korte tijd later is een burgernetactie gestart waarbij werd gevraagd uit te kijken naar de twee jongens.

Tweede beroving
Terwijl de burgernetactie liep, verschillende eenheden in de omgeving op zoek waren naar de twee mogelijke daders en agenten buurtonderzoek hielden, werd een nieuwe beroving gemeld. Twee jongens waren, in de omgeving van waar de eerdere beroving had plaatsgevonden, beroofd van hun frietjes en milkshake. Hierop hebben de agenten direct de wijk doorzocht. Na een korte zoektocht werd een van de twee 12-jarige jongens gevonden. Dankzij dit onderzoek zijn de agenten ook achter de verblijfplaats van de tweede verdachte gekomen.

Korte tijd nadat de twee jongens waren opgespoord meldde zich opnieuw een melder bij de politie. De omschrijving van het duo deed deze persoon erg denken aan wat er eerder op de dag was voorgevallen. De twee zouden nog een jongen, in de omgeving van waar de beroving van de rugzak had plaatsgevonden, hebben overmeesterd. Ditmaal slaagde de poging echter niet en vertrokken ze dan ook zonder buit.

Beide verdachten worden door de recherche gehoord. Het tweetal wordt onder meer verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving. Het onderzoek loopt.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief