Foto: Archief

Man van de weg gehaald voor hinderlijk en gevaarlijk rijgedrag

  Politie

VROUWENPOLDER - De politie heeft zondagmiddag bij Vrouwenpolder een man van de weg gehaald vanwege hinderlijk en gevaarlijk rijgedrag voor overige weggebruikers.


De bestuurder, een 39-jarige man uit Zierikzee, reed volgens verklaringen van getuigen tussen Kamperland en Vrouwenpolder dan weer 40 kilometer per uur en dan weer over de 100. Hij slingerde van links naar rechts over de weg, wagens die uit tegenovergestelde richting kwamen moesten uitwijken om een aanrijding te voorkomen, en achter de betreffende auto reed een lange rij voertuigen die niet in de buurt van de betreffende auto durfden te rijden. Meerdere weggebruikers waarschuwden de politie.

Ter hoogte van Vrouwenpolder zagen agenten dat de man drie rondjes over de rotonde reed. Zij dwongen de automobilist vervolgens tot stoppen en deden een speekseltest bij de 39-jarige man uit Zierikzee. Die wees uit dat hij onder invloed reed van amfetamine. Tijdens een gesprek met de bestuurder, merkten de agenten dat de man helemaal de weg kwijt was. Hij wist zelfs niet eens meer welke dag of welk jaar het was. 

Op het politiebureau heeft een GGD-arts een bloedmonster van de man afgenomen. Dat monster wordt opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), waar het zal worden onderzocht op de aanwezigheid van verdovende middelen. Een blaastest wees uit dat de man niet gedronken had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. 

Een Officier van Justitie zal een beslissing nemen over de verdere afhandeling van de zaak.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>