Foto: Beeldbank Middelburg

Piet Kraan stelt zich met winnaar LPM bescheiden op

Door: Eugene de Kok Politiek

MIDDELBURG - Piet Kraan is erg blij met het verkiezingsresultaat van de Lokale Partij Middelburg (LPM).

De lokale partij is sinds woensdag met zes zetels ruim de grootste in de gemeente Middelburg. Vier jaar geleden was ze ook de grootste, maar toen lieten de PvdA, het CDA, VVD, SGP en ChristenUnie zijn partij links liggen bij de coalitievorming.

Nu heeft de LPM als grootste partij oud-wethouder en voormalig Tweede Kamerlid Gerrit Schoenmakers gevraagd voor de informatie. “Een man die van Middelburg houdt en ontzettend veel van de stad weet”, zegt Kraan. “We hebben veel vertrouwen in hem.”

Alle fractievoorzitters van de Middelburgse partijen zijn inmiddels uitgenodigd voor een kennismaking met Schoenmakers vrijdagochtend. De informateur heeft de fracties ook gevraagd naar hun wensen en standpunten bij de vorming van een nieuw college. De fracties hebben tot maandag de tijd om dat aan te geven. Daarna wordt er verder gekeken.

Bescheiden

Kraan stelt zich bescheiden op. “We steken er dan wel bovenuit, maar wij zijn slechts één van de partijen die het moeten doen. We zullen dit samen moeten oppakken.”

Afkeren

De LPM heeft zes zetels in de nieuwe gemeenteraad. Nummer twee is het CDA dat vier zetels krijgt. Daarna volgen de PvdA, GroenLinks, VVD, SGP en ChristenUnie met drie stoeltjes. De SP en D66 hebben elk twee zetels. “Ik denk dat kiezers zich van het landelijke geweld hebben afgekeerd en in Middelburg een partij willen die voor Middelburgers opkomt. Misschien zijn ze er moe van.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief