Afbeelding
Foto: DNA Beeldbank Laat Zeeland Zien/Photographics

DTV valt alsnog buiten de boot in Veere

Door: Eugene de Kok Politiek

DOMBURG - De SGP/ChristenUnie en het CDA in de gemeente Veere hebben woensdag tijdens de besprekingen over een nieuwe coalitie het vertrouwen opgezegd in lokale partij DTV.

De twee confessionele partijen gaan nu verder onderhandelen met PvdA/GroenLinks, de grote winnaar van de verkiezingen van 21 maart.

De informateur adviseerde ruim een week geleden een coalitie te vormen van deze vier partijen. “In de gegeven situatie zien zij voldoende kansen voor een vruchtbare samenwerking”, zegt informateur Geurt van der Haar over de drie overgebleven partijen, die de afgelopen vier jaar ook samen de coalitie vormden. “Die kansen gaan de partijen nu benutten.” Het drietal heeft dertien van de negentien zetels. 

Breuk

De vertrouwensbreuk ontstond volgens Van der Haar door de manier waarop fractievoorzitter Adri Roelse van DTV het zakelijk handelen van een raadslid van de SGP/ChristenUnie in het kader van integriteit aan de orde heeft gesteld.

Ook had hij tegen de afspraken in gesproken met de pers. Hij had in een gesprek met een journalist van de PZC gezegd welke portefeuille zijn voorkeur had.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief