Zeeland krijgt een datacenter in plaats van een planbureau. FOTO DNA BEELDBANK/FELICE BUONADONNA
Zeeland krijgt een datacenter in plaats van een planbureau. FOTO DNA BEELDBANK/FELICE BUONADONNA Foto: Felice Buonadonna

Op vrijdag 7 juni moet er een nieuw provinciebestuur zijn

Door: Eugene de Kok Politiek

GOES - Ruim voor de zomer is er een nieuw college van Gedeputeerde Staten.

Formateur Jo-Annes de Bat heeft gezegd dat hij het op vrijdag 7 juni wil laten installeren in de vergadering van Provinciale Staten. Vorige week vrijdag maakte preformateur Ad Schenk zijn advies bekend. Hij zei de meeste kans te zien in voortzetting van de huidige coalitie van CDA, SGP, VVD en PvdA.

Forum

Schenk had de opdracht gekregen deelname van Forum voor Democratie te onderzoeken, maar zag daarvoor te veel beren op de weg. “Ik voorzie een lang en complex proces met hoge afbreukrisico’s”, zei hij. De vier huidige coalitiepartners hebben een ruime meerderheid en veel overeenkomsten.

Organisaties

De vertegenwoordigers van de partijen gaan in de week van mei in gesprek met mensen van organisaties, die aandacht hebben gevraagd voor bepaalde onderwerpen. Waarschijnlijk op vrijdag 17 mei vindt er een overleg plaats met alle fracties. Doel van die gesprekken is te komen tot een breed gedragen statenagenda.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief