Team uit Wales op bezoek bij Oemoemenoe

MIDDELBURG - Oemoemenoe had gedurende het paasweekend twee teams op bezoek. Een U19 team uit Rhymney, Wales en de tegenstander van de heren senioren 1, 't Gooi uit Naarden.

De eerste wedstrijd welke gespeeld werd, was voor de U19 (Under 19) spelers van Oemoemenoe. De contacten met het team uit Wales waren voortgekomen middels een oud speler van Oemoemenoe, Jos Commee. De club speelde met een ander team ook een wedstrijd in Goes tegen Tovaal, alvorens af te reizen naar Middelburg. De start van de wedstrijd was voor de gasten. Voor Oemoemenoe was het even zoeken naar een antwoord maar op dat moment hadden de gasten al een try gescoord. Het samengestelde team van Oemoemenoe moest even in de wedstrijd komen maar leverde vervolgens goede tegenstand en wisten ook een aantal tries. Rhymney kon echter nog tweemaal te scoren voordat scheidsrechter Schets het rustsignaal floot. In de eerste 20 minuten van de tweede helft kwamen beide partijen niet tot scoren. Oemoemenoe kon een aantal keren een goede aanval opzetten. Maar de eindzege was voor de gasten, 0- 45. Rick Hartingsveld werd door de tegenstander uitgeroepen door beste speler van de wedstrijd.

Heren senioren

De heren senioren speelden voor de derde keer dit seizoen tegen het eerste heren team uit Naarden, 't Gooi. Oemoemenoe miste een aantal cruciale spelers, waaronder Deniel van der Waal, die met een blessure langs de lijn zijn team ten onder zag gaan. Oemoemenoe wist dat het een zware wedstrijd zou worden maar gaf zich uiteindelijk net iets te gewillig over aan de tegenpartij. De gasten hadden zich voorgenomen om zoveel mogelijk punten binnen te halen zodat ze meer kans maken op het landskampioenschap. Deze titel is nu in handen van Hilversum maar 't Gooi maakt goede kans om dit seizoen de titel binnen te harken. In de eerste minuten van de wedstrijd werd door een fout in de line-out van Oemoemenoe de eerste try gescoord door de tegenpartij. Oemoemenoe liet dit niet op zich zitten en wist binnen 5 minuten ook te scoren, Leroy Kersten en Joey Luitwieler brachten zo de stand op 7-7. 't Gooi moest daarna laten zien wat het waard was, wilde ze met zoveel mogelijk punten huiswaarts keren. Nadat de teller op 7-33 stond wist Lawrence Fuchs door de defensie heen te breken, maar helaas werd de aanval vlak voor de try line gestopt. 't Gooi pakte het initiatief weer op en bij rust was de stand 7-49. In het begin van de tweede helft waren de eerste punten voor 't Gooi voordat Yedney America in de uiterste hoek kon scoren (12-59). Oemoemenoe had geen goed antwoord op het snelle spel van de ploeg uit Naarden. 't Gooi goed wist hier goed van te profiteren. Eindstand 12-78.

't Gooi had zijn punten binnen gehaald en treft volgend weekend landskampioen 2016 Hilversum.

Oemoemenoe heren senioren 1 spelen volgende week thuis tegen Den Haag 1, waarvan Oemoemenoe dit seizoen eenmaal heeft gewonnen en eenmaal heeft verloren. Aanvang 15.00 uur op sportpark de Sprong te Middelburg. Meer informatie www.oemoemenoe.com