Logo internetbode.nl/middelburg

Domburgse Redders zijn weer een diploma rijker

  Sport en Vereniging


DOMBURG - Na een seizoen lang trainen werden afgelopen zaterdag 8 april de examens zwemmend redden van de Domburgse Reddingsbrigade afgenomen. 23 kandidaten in de leeftijd van 7 tot 19 jaar deden examen voor de diploma's uit de Junior Redder, Zwemmend Redder en Life Saver diplomalijn. Op één na werden alle junioren beloond met hun welverdiende diploma.

De diploma's kennen een opbouw in eisen waarbij de diploma's van de basislijn Junior Redder zich spelenderwijs richten op zelfredzaamheid en elementair zwemmen. De hogere diploma's Zwemmend Redder en Life Saver richten zich meer op de conditionele aspecten zoals tijdzwemmen en het redden van drenkelingen in fictieve ongevalssituaties. Daarbij speelt het letten op elkaars veiligheid en het alarmeren van de hulpdiensten een belangrijke rol bij de opleiding.

De jongste redder ging met het diploma Junior Redder 1 naar huis. Acht kinderen zijn Junior Redder 2 geworden. Het hogere brevet Zwemmend Redder 1 werd door drie junioren behaald en voor Zwemmend Redder 4 waren er twee geslaagden. Van de oudste redders hebben er drie het diploma Life Saver 1 op zak en tot slot zijn er nog vijf redders die zich Life Saver 2 mogen noemen.

Afsluiting winterperiode

De zwembadexamens zijn traditioneel de afsluiting van de winterperiode en tevens het startsein voor het nieuwe strandwachtseizoen.

De Domburgse Reddingsbrigade is de bewakende instantie van het Banjaardstrand Noord-Beveland en altijd op zoek naar nieuwe, enthousiaste strandwachten.

Het nieuwe zwemseizoen van de Domburgse Reddingsbrigade start na de zomervakantie. Er wordt iedere woensdagavond tussen 19.00 en 21.00 getraind in zwembad 'De Parel' in Domburg.

Meer informatie over het vrijwillige strandwachtwerk en de lessen in het zwembad : www.domburgsereddingsbrigade.nl of Facebook: @domburgsereddingsbrigade<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief