Afbeelding

Mini’s rugbyclub winnaar paastoernooi

Sport en vereniging

MIDDELBURG - De mini's reisden af naar Etten-Leur om daar deel te nemen aan het pre paas toernooi. De cubs speelden in Goes en de Junioren en de colts in Middelburg. De senioren en dames waren vrij i.v.m. de interland van Nederland tegen Polen.

De mini's speelden In Etten-Leur in de poule tegen Rotterdam, Octopus, Rel en BSN. Het mini team o.l.v. Rob Kuiper begon fanatiek aan de wedstrijd tegen R'dam. De wedstrijd werd met 5-0 overtuigend gewonnen door Oemoemenoe. Ook Octopus (5-1) en Rel (8-1) werden met winst afgesloten. De laatste wedstrijd in de poule was tegen BSN. De wedstrijd ging gelijk op en eindigde ook in een gelijke stand (1-1). De halve finale werd gespeeld tegen Tovaal en werd met 6-0 gewonnen. De mini's gingen door naar de finale en die werd weer gespeeld tegen BSN. Het werd een super spannende wedstrijd. De eerste score was voor Oemoemenoe maar bijna meteen daarna scoorde BSN waardoor de stand met rust gelijk was, 1-1. Er moest een score en daarmee een winnaar komen en de eer was aan Oemoemenoe waardoor Oemoemenoe de prijs voor de eerste plaats mee naar huis mocht nemen, eindstand 2-1.

De cubs zitten nu in de vierde en laatste fase van de competitie en moesten spelen voor de Bowl tegen Tovaal. De cubs winnen met 12-52.

De Junioren troffen in Eemland een zeer gemotiveerder tegenstander. Al na 2 minuten na het start signaal weet de gasten te scoren. De scrums en de line-outs verlopen bij de tegenstander beter waardoor ze een aantal keren een aanval op kunnen zetten. Oemoemenoe weet zich te herpakken maar kan niet voorkomen dat de meeste punten door Eemland gescoord worden. Voor rust weet Tobias Paalberg nog te scoren en benut Sander Romijn de conversie , 7-26. In de tweede helft gaat Oemoemenoe beter spelen waardoor er ook meer balwinst is, hierdoor kan de tweede try door Koen Pleijte gescoord worden en weet Eemland maar 2x te scoren. Eindstand 12-36. Op 6 mei spelen de Junioren tegen de Bassets om de derde plaats in de Bowl competitie.

De colts komen uit in de plate poule en speelden tegen de combinatie CL West. In de eerste minuten is de eerste score voor Oemoemenoe. De scrums, de line-outs het verloopt allemaal goed en Oemoemenoe weet keer op keer een aanval op te zetten welke door zeer goed samenspel afgerond worden met een try. Anthony Jonker, Rick Hartingsveld, Emanuelle Momon, Douwe Calon, Reinout Kaag, en Thijn Valkenburg, weten de punten te scoren. Eindstand 52-5