Heren Oemoemenoe 2 kampioen

MIDDELBURG - Oemoemenoe speelde zondag 19 maart de laatste wedstrijd van de competitie in de vierde klasse zuid. Deze zestiende wedstrijd van de competitie werd gespeeld tegen de nummer 2, de Elephants uit Eindhoven, op sportpark de Sprong te Middelburg.

Oemoemenoe begon enthousiast aan de wedstrijd maar de Elephants waren niet van plan om met lege handen naar huis af te reizen. Oemoemenoe moest dan ook alle zeilen bijzetten om de eerste punten binnen te halen. Op de fly half positie debuteerde Enzo Melone. Enzo Malone maakte een goede break waardoor de eerste punten na 15 minuten spelen op het scorebord kwamen te staan. Weer 15 minuten later was het de beurt aan Jerry Christiaanse die een try wist te scoren. De Elephants verdedigen goed en weten een aantal keren een goede aanval op te zetten. Oemoemenoe weet echter de bal weer terug te veroveren en bij rust staat de teller op 31-0. In de tweede helft worden er nog een aantal tries gescoord door Erwin Hoogesterger, Robin Szydlowski, Niels de Wolff, Jeroen Klemann, Bas Leeuwensteijn en Kevin Ebing. Maar ook de tegenstander weet te scoren waardoor de eindstand bepaald wordt op 62-5.

Door deze winst hebben de heren alle 16 wedstrijden op rij gewonnen en zijn daardoor kampioen van de tweede klasse Zuid. Oemoemenoe heren 2 promoveren hierdoor naar de derde klasse Zuid. Na afloop van de wedstrijd werd het kampioenschap gevierd en werden de vrijwilligers, supporters en uiteraard de spelers bedankt voor hun inzet. Speciale aandacht was er voor een aantal spelers, Kevin Ebing, Mitchell van Eekelen en Mikey Fuchs wegens hun inzet voor het team.

Het seizoen wordt afgesloten door deel te nemen aan de bekercompetitie en aantal toernooien. Meer informatie en data van de wedstrijden: www.oemoemenoe.com