Afbeelding

Internationaal Beachvolleybaltoernooi in Zoutelande

Sport en vereniging

ZOUTELANDE - Zaterdag 9 juli vindt op strand 1 West bij Strandpaviljoen De Branding te Zoutelande weer het jaarlijkse Internationale 3CT Beachvolleybaltoernooi plaats, dit jaar alweer voor de 23e keer. Er wordt gespeeld op 20 velden met ongeveer 80 ploegen in diverse categorieën: heren en dames 3 tegen 3, heren en dames midden en top 2 tegen 2, jongeren 13-16 jaar 2 tegen 2 en natuurlijk het para-beach-zitvolleybal. Ook is er weer KBSS voor de kinderen.

Het sterk internationale karakter van dit toernooi wordt weer bevestigd doordat bijna een kwart van de teams uit België en Duitsland komt. Dit jaar is er geen limiet gesteld aan het aantal inschrijvingen. "Omdat het strand nog niet zolang geleden is opgespoten, hebben we een geweldig groot strand, hoeven we geen rekening te houden met het getij en kunnen we de velden mooi compact opbouwen. Dat zorgt juist voor een gezellige sfeer op het toernooi. Iedereen kan bij alle velden even een kijkje gaan nemen, zonder heel ver te hoeven lopen", aldus organisator Henriëtte Swartjes.

Dit jaar staat er bij heren 2-2 top weer een mooi deelnemersveld met een aantal Zeeuwse topspelers en topteams uit de rest van het land. En hoewel het 23e Internationaal 3CT Beachvolleybaltoernooi samenvalt met het open NK Jeugd te Scheveningen, valt het aantal deelnemers bij de jongeren van 13-16 jaar zeker niet tegen met 17 teams.

Mooi om te zien is dat het initiatief dat de organisatie 2 jaar geleden heeft genomen met het opnemen van het para beachzitvolleybal navolging krijgt in de rest van Nederland. Deze zomer worden op nog 2 andere plaatsen in Nederland para beachzitvolleybaltoernooien georganiseerd. In Zoutelande doen dit jaar 6 zitvolleybalteams mee.

Voor de kinderen t/m 12 jaar is er 's morgens het zgn. KBSS-toernooi, waarin gespeeld wordt volgens het systeem ontwikkeld door ex-Olympia beachvolleybalster Debora Kadijk. Hierbij mogen sommige ballen nog gevangen worden, maar volleybal-technisch doorgespeeld wordt er ook. De succesbeleving is hierdoor groot, evenals de spelvreugde; onze toekomstige toppers!

Aanvang van het toernooi bij Strandpaviljoen De Branding is om 10 uur, de finales worden rond 16 uur gespeeld. Alle info is te vinden op: www.beachvolley-zoutelande.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief