Oemoemenoe boekt goede winst

MIDDELBURG - Afgelopen zaterdag 25 november was het een drukke dag bij EZRC Oemoemenoe. De cubs, junioren en colts speelden allemaal een oefenwedstrijd en de dag werd afgesloten met een wedstrijd van de heren senioren 1 tegen Castricum 1. De dames speelden zondag tegen de nummer 2 in de poule, Eindhoven. De dames troffen een sterke tegenstander en moesten daarin ruimschoots haar meerdere erkennen.

De oefenwedstrijden van en door de diverse jeugdteams was een goed vervolg op de rest van de competitie. De cubs gaan in de tweede helft van de competitie door naar de Plate poule.

De heren senioren van Oemoemenoe en de heren senioren van Castricum moesten beide met winst de dag afsluiten om zo nog een kans te hebben om te eindigen bij de top 6 van Nederland. Beide ploegen starten gedreven aan de wedstrijd maar de eerste punten waren voor Oemoemenoe. Na een goed opgezette ruck wist Quinten van Dijk via de blinde kant de eerste try te scoren. Kort daarop kon Rhys Peeters een mooie break forceren en via Yedney America en Jerry Christiaanse was het Gregory Bannister die de volgende punten scoorde, ook de conversie was raak (12-0). Oemoemenoe wist weer een aanval op te zetten door het geven van een klein kickje , welke goed werd opgevangen door Greg Bannister die de bal kon passen naar Deniel van der Waal, vervolgens was het de beurt aan Tom Bailey voordat Castricum de nul kon weg poetsen. Voor rust benutte Oemoemenoe nog de penalty, 27-7. In de tweede helft leverde Castricum meer weerstand waardoor het lang duurde voordat Oemoemenoe er weer aan te pas kwam. Ondanks het goede werk van Castricum wist Oemoemenoe nog 3x te scoren, waardoor de eindstand werd bepaald op 44-7. Oemoemenoe heren 1 staan door deze winst weer in de top 6. Er moeten nog 3 wedstrijden worden gespeeld waarvan er nog 1 wedstrijd in Middelburg wordt gespeeld. Zaterdag 9 december treft de seniorenploeg de nummer 2 van de poule, 't Gooi. Aanvang 15.00 uur op Sportpark de Sprong te Middelburg. Volgende week moet de ploeg afreizen naar Delft om aldaar te spelen tegen DSRC.