Stormvogels 1 verliest voor het eerst dit seizoen

WESTKAPELLE - Stormvogels 1 is tijdens de derde speelronde van de zaalcompetitie tegen de eerste nederlaag aangelopen. In De Couburg was Seolto 1 met 13-15 te sterk. Door het verlies is de ploeg uit Westkapelle nu gezakt naar de tweede plek.

De belangen waren voor beide ploegen duidelijk. Stormvogels stond met vier punten bovenaan, terwijl Seolto kort volgende op de tweede plaats met een punt achterstand. Het zou een spannend duel worden en dat was ook zeker te zien in de eerste helft. De verdediging stond aan beide kanten goed en zowel Stormvogels als Seolto kenden slordige fases. Er werden veel duels uitgevochten, maar doelpunten bleven achter. De ruststand was 5-6 in het voordeel van de ploeg uit Vlissingen.

Aan het begin van de tweede helft leek het duel toch los te komen. Stormvogels draaide de achterstand om, maar Seolto antwoordde snel. Tot 9-9 ging het gelijk op, maar daarna waren het de bezoekers die het eerste gaatje van twee slagen. Aan de kant van Stormvogels bleef het slordig met foute passes en weinig dreiging richting de korf, waardoor de aansluiting bij Seolto net steeds niet gevonden werd. De bezoekers behielden de voorsprong en gingen er uiteindelijk vandoor met een 13-15 overwinning. Na negen winstpartijen op rij is er dan toch een einde gekomen aan de reeks. In de eerste kraker van het seizoen kwam Stormvogels te kort, terwijl er tegen Seolto toch meer mogelijk leek. De bezoekers speelden ook goed, maar het vertoonde spel was niet van het niveau van de voorgaande duels.

Zaterdag 2 december tegen DSO uit Klundert is de mogelijkheid om de rug te rechten. De wedstrijd begint om 17.30 uur.