Swift geeft terugkeer in overgangsklasse glans

MIDDELBURG - In de eerste zaalwedstrijd in de overgangsklasse sinds 2002 startte Swift aanvallend scherp. De thuisploeg, die tijdens de veldperiode al één maal per week in de zaal met schotklok had getraind, speelde als een geroutineerde overgangsklasser.

Slechts een enkele keer werd de aanval afgebroken wegens een tijdsoverschrijding, maar verder schoten de Middelburgers minimaal op de korf met een zeer acceptabel schotpercentage. Tegenstander KCR uit Ridderkerk bleef de eerste helft lang bij en dat had vooral te maken met wat gebrek aan concentratie in de verdediging. Te vaak mochten de dames van KCR vrijuit aanleggen. Dat zou een tactische keuze kunnen zijn geweest-de aanvallende heer bij KCR kreeg hierdoor minder kansen-maar doordat de dames van KCR in het begin weinig kansen nodig hadden, had dit in ieder geval niet direct het gewenste resultaat. Bij een 10-9 stand leek Swift extra gas te geven en sloeg een gat. Een uitwerkfout aan de kant van KCR werd vervolgens genadeloos afgestraft en hierdoor werd het verschil 5 punten (16-11). Na rust ging Swift door met scoren en was het verdedigend beter bij de les. Hierdoor liepen de Middelburgers snel verder uit en was de wedstrijd gespeeld, eindstand 31-21.

De komende twee weken speelt Swift uitwedstrijden tegen Antilopen uit Leusden en daarna tegen titelkandidaat SDO uit Kamerik.