Stormvogels wint eerst wedstrijd in de zaal

Sport en vereniging

KOUDEKERKE - Stormvogels 1 is de zaalcompetitie goed gestart. Na een gelijkopgaande eerste helft, werd er uiteindelijk toch een ruime zege geboekt op Zaamslag 1 (12-22).

Op het veld speelde beide ploegen ook al tegen elkaar. Toen was Stormvogels 1 in een regenachtig Zaamslag met 8-13 te sterk. In de zaal zou het dus ook geen gemakkelijke opgave worden voor de ploeg uit Westkapelle. Toch was daar de eerste 10 minuten niets van te zien. Stormvogels scoorde over vele schijven en wist gelijk een marge van vier te pakken.

Zaamslag gaf echter niet op en kwam langzaamaan terug, maar wist niet gelijk te komen. Via een 7-8 tussenstand gingen de ploegen rusten met een 9-11 voorsprong voor de bezoekers.

Na de rust ging het nog even gelijk op, maar daarna was Stormvogels oppermachtig. Zaamslag wist nog tot 12-13 te komen, maar verder kwamen de Zeeuws-Vlamingen niet te komen. Stormvogels wist het verdedigend dicht te houden en ging zelf lekker door met scoren, waardoor ze er toch nog met een ruime overwinning van door gingen (12-22). Een goed begin van de zaalcompetitie.

Programma

Volgende week komt Stormvogels 1 wederom een tegenstander van het veld tegen. In De Couburg in Koudekerke komt Scheldevogels 1 op bezoek. De wedstrijd begint om 16.40 uur. Het programma voor de overige teams van Stormvogels ziet er als volgt uit: Stormvogels 2-Olympia (S) 2 15.30 uur, Stormvogels 3-Atlas 3 14.20 uur, Stormvogels C1-Fortis C2 13.15 uur, Stormvogels D1-Swift (M) D3 12.15 uur, Stormvogels E1-Fortis E5 11.15 uur, Stormvogels F1-TOP (A) F6 10.00 uur.