Heren senioren verliezen in Leiden

MIDDELBURG - De heren senioren speelden afgelopen zaterdag hun vierde wedstrijd. Met 1 gewonnen en 2 verloren wedstrijden moesten de Zeeuwen alles op alles zetten om met winst naar huis te keren. De colts moesten ook afreizen naar Leiden en de cubs en het tweede heren senioren team speelden beide thuis in Middelburg.

Vol goede moed startte Oemoemenoe heren 1 aan de wedstrijd tegen Diok heren 1. Onder leiding van scheidsrechter Nathan Raynor was de de kick-off voor de thuis spelende club. Joey Luitwieler wist deze kick goed te verwerken en kon Oemoenenoe een ruck opzetten. Uit de daarna ontstane situatie kende de scheidsrechter Diok een penalty toe, welke ze wisten te verzilveren. Kort daarop had Diok het voordeel van de twijfel en wisten ze een try te scoren. In de daarop volgende 7 minuten werden er diverse penalty's weggeven en wisten beide teams er elk 1 te verzilveren (13-3). Oemoemenoe kon de Leidenaren goed onder druk zetten en met een push over was het Joey Luitwieler die de try kon scoren, Greg Bannister benutte de conversie (13-10). Na een gewonnen line-out wist Diok middels een drop kick nog 3 punten binnen het halen voor rust. Kort na het begin van de tweede helft wist Diok te scoren, 23-13. Oemoemenoe was echter nog niet van plan om op te geven en middels een goed uitgevoerde aanval van de backs, kon Greg Bannister de tweede try te scoren, 23-20. Oemoemenoe voerde de druk goed op maar wist niet tot scoren te komen. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd wist Diok een gaatje te vinden in de verdediging zodat de eindstand werd bepaald op 30-20.

Het tweede team speelden tegen het tweede team van Rotterdam. Rotterdam wist in de eerste minuten met gemak de tegenstander te overtreffen en stonden al vlot voor met 0-5 Oemoemenoe was wakker en kreeg van de scheidsrechter een penalty try toegekend, Luca Wullems wist daarna een try te scoren voordat Rotterdam weer aan de beurt was en hierdoor de stand gelijk werd 12-12. Voor rust wist Oemoemenoe door een try van Swen Seijbel op 5 punten voorsprong te komen staan. In de tweede helft kon Rotterdam ondanks goed aanvallend werk niet tot scoren komen. Oemoemenoe wist nog 3x te scoren, middels trys van Kevin Ebing, Daniel Koenen en Gallum Butler. Werner Hoogesteger benutte 2 conversies. Eindstand 36-12.

De colts troffen in Leiden een geduchte tegenstander. Het spel ging gelijk op en lange tijd stonden de colts van Diok op voorsprong. Oemoemenoe wist echter niet van opgeven en door goed samen spel wisten ze op het eind van de wedstrijd nogmaals te scoren waardoor de winst voor de Zeeuwen was, eindstand 24-28.

De cubs waren wederom goed op dreef. De Tovaal cubs hadden geen goed antwoord op het snelle spel van Oemoemenoe en moesten uiteindelijk verliezen met 82-0 waardoor ze bovenaan in de poule blijven.

Komende week treffen alle teams wederom een tegenstander. Benieuwd wie er waar speelt? Neem een kijkje op de FB pagina van EZRC Oemoemenoe!