KV Swift is op stoom

MIDDELBURG - Na drie overwinningen op rij heeft Swift flink aan zelfvertrouwen getankt.

Tegenstander Valto had een tactisch plan klaar, maar Swift leek daar goed op voorbereid. Valto hield de sterke rebounder van Swift: Joren Gillissen uit de paalzone, waardoor de rebounds wat vaker voor de uitploeg waren. Het nadeel van de uitploeg was daardoor, dat hun hoofdaanvaller niet zoveel aan aanvallen toekwam en dat kostte de uitploeg doelpunten in het begin. In het andere vak beet Sanne Oostinga zich vast in haar directe tegenstander, die vorige week nog 8 maal de korf trof. Door haar goede verdedigende werk en de steun van haar vak, kwam haar tegenstander dit keer tot slechts drie treffers. Swift zat gelijk goed in de wedstrijd en kwam het met verzorgd aanvalsspel op een 7-2 voorsprong. Daarna nam de thuisploeg onbewust wat gas terug en dat was koren op de molen van Valto, die daar goed gebruik van maakte. De uitploeg uit De Lier knokte zich langszij (10-10), waarna Swift net op tijd voor de thee wakker werd en met een 13-12 voorsprong de rust in ging. Na rust was de spanning snel voorbij. Swift speelde gedisciplineerd en was beter in de afwerking dan Valto. Via 18-14 en 23-17 werd de eindstand bepaald op 27-23. Een goede overwinning van Swift, waardoor zij nu gedeeld op de vierde plaats staan met Unitas. In een poule waarin alles mogelijk lijkt te zijn, heeft Swift slechts 2 punten minder dan de koplopers Nieuwerkerk, SKF en Fiks, maar is de voorsprong op de nummer laatst ook niet meer dan 3 punten. Komende week speelt Swift de uitwedstrijd tegen de verrassende hekkensluiter KVS uit Scheveningen. Gezien de stand een belangrijke wedstrijd, want bij winst neemt Swift echt afstand van de onderste plaatsen. Naast de overwinning van het vlaggenschip was er meer te vieren op sportpark De Sprong, want na het kampioenschap van de B1 van vorige week, vierden ook Swift D2 en C1 deze week feest.