Afbeelding

Rugbyheren eerste op Beach Toernooi Brigandze

Sport en vereniging

MIDDELBURG - Oemoemenoe heren senioren speelden met een gelegenheidsteam mee op het beach toernooi van Brigandze. Met twee teams onder de naam Storm Troopers werd er op een twee daags toernooi, met in totaal 18 teams uit Belgie, Frankrijk en Nederland gestreden om de kampioensbeker Beach Brigandze 2017.

Op zaterdag werd er door Storm Troopers 1 gespeeld in poule D tegen Brigandze, Boulougne, BBRFC en the Beasts. Tegen Brigandze werd ruimschoots gewonnen met 14-3. De wedstrijd tegen het team uit Frankrijk, Boulogne, werd een zware wedstrijd maar de Storm Troopers wonnen met 3-7. Ook de overige twee wedstrijden werden met winst afgesloten waardoor de Storm Troopers eerste werden in poule D.

Storm Troopers 2 speelden hun eerste wedstrijd tegen DRC 2. Beide teams waren duidelijk aan elkaar gewaagd, de eindstand werd gelijk 5-5. De daarop volgende wedstrijd, tegen Hamme, werd met ruime winst afgesloten 2-10. Ook van Antwerpen, "t Schilde en van Beermum werd gewonnen. De Stormtroopers 2 werden hierdoor ook eerste in de poule A.

De bovenste 8 ploegen gingen op zondag verder in de Cup Poule.De Storm troopers 2 verloren hun eerste wedstrijd van Boulogne waardoor ze verder gingen voor plaats 5 tot en met 8. De tweede wedstrijd en de laatste wedstrijd werden beide met winst afgesloten waardoor de Stormtroopers 2, vijfde werden.

Stormtroopers 1 speelden hun eerste wedstrijd tegen de Vikings. Deze werd met ruime winst afgesloten waardoor ze verder speelden voor plaats 1 tot en met 4. De tweede wedstrijd tegen de Brussel Citizens, de halve finale, startte met winst voor Brussel. Maar de Storm Troopers herpakte zich vlot en wisten met 12-4 de wedstrijd te winnen. De finale werd gespeeld tegen Dendermonde. Een zeer spannende wedstrijd. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Bij rust hadden beide teams 4x gescoord. Ook in de tweede helft bleef het een super spannende wedstrijd. Beide teams scoorden nog 2x maar de laatste try was voor de Storm Troopers, 6-7, waardoor de eerste prijs voor het Beah Toernooi in Brigandze voor de Storm Troopers was!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief