Leden van brassband OKK in Westkapelle. FOTO MATTHIJS VAN DER WAL
Leden van brassband OKK in Westkapelle. FOTO MATTHIJS VAN DER WAL

Nieuwjaarsconcert OKK in Westkapelle

  Sport en Vereniging

WESTKAPELLE - De brassband van muziekvereniging OKK verzorgt op zaterdag 19 januari een traditioneel gala-nieuwjaarsconcert in Westkapelle Herrijst.


OKK bestond op 26 november 110 jaar. Met klassiekers als Light Cavalry, Strauss Walsenpotpourri, Valencia, That's Entertainment, Italian Love Song en natuurlijk de Radetsky March start de brassband met dit concert het jubileumjaar 'OKK 111'.

Jubileumwerk

Tijdens het nieuwjaarsconcert is voor het eerst het speciaal voor het jubileum gecomponeerde werk 'Van d’n Ouwsten toet de Guus' te horen. Het verwijst naar de 'ouwerwesse', liederen die vroeger in Westkapelle vooral werden gezongen tijdens werkzaamheden, zoals het heien voor de dijk. Deze liederen worden nog regelmatig gezongen, maar nu vooral bij feesten en zangavonden. Het werk werd in opdracht van de jubileumcommissie gecomponeerd door de jonge componist Stefan Knuijt.

Jubileumjaar
Gedurende dit hele jaar staan er vele concerten op het programma, zoals het Midzomerconcert, het Last Summernight-festival en de jaarlijkse uitvoering met een feestelijk tintje. Bijzonder is dat de brassband ook optreedt op het muziekfestival Hrieps in Grijpskerke.

Het nieuwjaarsconcert op zaterdag 19 januari begint om 19.30 uur in zaal Westkapelle Herrijst. De toegang is gratis. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief