Dammers Variant speelde tegen Tholen/DSVF 2.
Dammers Variant speelde tegen Tholen/DSVF 2. (Foto: Pixabay)

Opnieuw winst voor dammers Aagtekerke 1

  Sport en Vereniging

AAGTEKERKE - Aagtekerke 1 kreeg in de vierde ronde van de Zeeuwse clubcompetitie de dammers van Tholen/DSVF 2 op bezoek. Na de reglementaire remise aan het zesde bord was het Frans Blaas die profiteerde van een fout van zijn tegenstander.


Met een winnende combinatie maakte hij de partij uit en zette zijn ploeg op een 3-1 voorsprong. Louis Kesteloo sleepte een benauwde remise uit het vuur. Paul Sterrenburg speelde tegen de sterke Henk Gunter een goede partij maar een positioneel foutje werd genadeloos afgestraft. Arie den Hollander speelde een goede partij, bouwde zijn voordeel steeds verder uit, en won verdiend. Met een tussenstand van 6-4 nam Adrie Riemens geen risico meer en nam genoegen met een voordelige remise. Daarmee was de vierde overwinning uit vier wedstrijden veilig gesteld en eindigt Aagtekerke 1 het jaar 2019 als koploper in de hoofdklasse.

Uitslagen
1. Arie den Hollander-Hans van Akkeren 2-0, 2. Paul Sterrenburg-Henk Gunter 0-2, 3. Frans Blaas-Wim van Dijke 2-0, 4. Adrie Riemens-André Kousemaker 1-1, 5. Louis Kesteloo-Matthé van Zielst 1-1, 6. Regl. 1-1, Eindstand 7-5.

Voor het clubkampioenschap werden drie wedstrijden gespeeld. Jo Houmes-Louw Walraven 1-1, Johan Kesselaar-Jaap Verstraate 2-0 en Rinus de Smit-Aart Walraven 0-2.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES 

Vacatures

Operators

Bergen op Zoom

Technicians

Bergen op Zoom

Allround timmerlieden

Tholen

Bessenplukkers

Kwadendamme

Medewerker technische dienst

Yerseke