"Rondje Walcheren' van Zoutelande tot Veere'  Overal verraste en blije mensen
"Rondje Walcheren' van Zoutelande tot Veere' Overal verraste en blije mensen (Foto: Aart Bos)

Bewoners woon-zorgcomplexen verrast met plantje

  Sport en Vereniging

VROUWENPOLDER - De bewoners van 7 woon-zorgcomplexen op Walcheren reageren zaterdag 26 juni verrast op ‘een hart onder de riem’ in de vorm van een bloeiend plantje ‘Kalanchoë.’


Vijftien leden van de Rotary Club Walcheren delen totaal 900 plantjes uit aan de 423 bewoners maar ook aan de 410 zorgmedewerkers. Het Domburgse draaiorgel ‘De Rekruut’ met bijpassende stalmeester en draaier in Zeeuws kostuum laat vrolijke bekende melodieën horen. Af en toe komt de zon nog even tevoorschijn tijdens deze hartverwarmende actie.

Jolanda Meijer, lid van deze Rotaryclub en bestuurder in de Ouderenzorg Noord-Beveland, zegt dat in de strijd tegen het Corona virus het meer dan ooit belangrijk is om verbinding met de samenleving te houden. De kracht van samenwerking met ondermeer Rotary-Serviceclubs en andere vrijwilligers maakt deze verbinding mogelijk.

Vrijwilligers
De vrijwilligers kijken met plezier terug op het ‘rondje Walcheren.’ De woon-zorgcomplexen in Zoutelande, Westkapelle, Grijpskerke, Aagtekerke, Domburg, Oostkapelle en Veere zijn bezocht. Op veel locaties konden de bewoners buiten genieten van de muziek. Ook spraken zij met de ‘bezorgers’, Rotarians die soms van hetzelfde dorp komen. Het komend jaar volgen meer ‘acties’, goed voor de verbinding met anderen en onderlinge vriendschap.

Update coronavirsus
Update van zorg in verpleeghuizen in Zeeland door Jolanda Meijer, bestuurder. De strijd tegen het coronavirus heeft grote invloed op het leven en werken in het verpleeghuis. Meer dan ooit is de verbinding met de buitenwereld belangrijk, zeker nu we een bezoekregeling kennen in de verpleeghuizen en we graag onderdeel willen blijven uitmaken van de samenleving. 27 juni is het precies een maand geleden dat verpleeghuizen weer bezoek mochten ontvangen. Sinds twee weken mogen dit meerdere vaste bezoekers per cliënt zijn. Inmiddels is dit ook op bijna alle locaties in Zeeland mogelijk. Minister Hugo de Jonge kondigde eerder deze week in de persconferentie aan dat de verpleeghuizen per 1 juli steeds meer mogen versoepelen in de bezoekregeling. In Zeeland zijn we de afgelopen weken hier al mee bezig geweest. Per locatie wordt in samenspraak met de professionals, de ondernemingsraad en de cliëntenraad een plan opgesteld en telkens bijgesteld. Dat blijft de komende periode van kracht. De versoepeling is overigens geen volledige openstelling: er geldt nog steeds een bezoekregeling. Verdere versoepeling hangt af van de complexiteit van de zorgbehoefte van cliënten en de specifieke kenmerken van de ruimtes en locaties. Zo kijken we ook naar het openstellen van restauratieve voorzieningen. We doen er alles aan om steeds een stap verder te gaan in de versoepeling en tegelijkertijd een veilige omgeving voor cliënten en medewerkers te behouden.

In de strijd tegen het Corona virus is het meer dan ooit belangrijk om de verbinding te maken. De kracht van samenwerking met ondermeer Rotaryclubs en vrijwilligers maken deze verbinding mogelijk.

Rotaryclub Goes-de Bevelanden heeft ons als stichting Ouderenzorg Noord Beveland, verpleeghuis Cleijenborch enorm geholpen door de inrichting van onze bezoekersruimte te verzorgen, zodat onze cliënten op een veilige manier bezoek kunnen ontvangen. Willem Dudok de Wit, Marieke van Werkhoven en Anton van der Weele schonken ons namens de Rotaryclub tevens een prachtige pentekening van Jan Willem Hament.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6