Guillermo van Pamelen maakt zijn debuut in de autosport
Guillermo van Pamelen en John van der Voort.
Guillermo van Pamelen en John van der Voort. (Foto: Gina van Pamelen)

Guillermo van Pamelen maakt zijn debuut in de autosport

  Sport en Vereniging

MIDDELBURG - Tijdens het DNRT Super Race Weekend heeft de 17-jarige Middelburgse karter Guillermo van Pamelen zijn debuut gemaakt in de autosport. Hij reed mee in de Peugeot 206 GTI klasse op het circuitpark Zandvoort.


‘Het was nogal onverwachts dat ik mocht meerijden’, vertelde Guillermo. ‘Mijn sponsor John van der Voort van Kustlicht Zeeland Vakanties in Zouteland belde mij van de week op dat hij een plekje had geregeld bij MF-Racing. Echt geweldig, ik was hier super blij mee. Mijn doel is om te gaan racen in de autosport, en dan mocht ik mijn eerste wedstrijd gaan rijden op het nieuwe circuit van Zandvoort.’

John van der Voort is een begrip in de autosport. Hij rijdt al vele jaren mee in de verschillende klasse en samen met de bekende top coureur Sandra van der Sloot rijden ze veel endurance races. Dat weekend deed hij ook mee in de Alfa Romeo klasse.

Op zaterdag had Van Pamelen niet veel tijd om aan de auto te wennen, slechts vier trainingsrondjes waren er. De snelste tijd daarvan was gelijk de kwalificatie voor zijn eerste race. Met een 24e tijd mocht hij zaterdagmiddag zijn eerste race starten. Na een race van 20 min. met een aantal inhaalacties eindigde hij als 18e van de 35 rijders.

Op zondagochtend had Van Pamelen zijn tweede race en mocht en moest hij starten vanaf de 18e plek. Tijdens de race had hij mooie gevechten met de rijders om hem heen en uiteindelijk had hij één plaats gewonnen.

Een paar uur na de race besloot de wedstrijdleiding dat er door de Middelburgse coureur een valse start zou zijn gemaakt. Dit kostte hem twee plekken en moest hij in race drie vanaf de 19e plek starten. ‘Dit was achteraf gezien niet terecht, want we hebben een filmpje van de start bekeken en daarop was te zien dat ik geen valse start gemaakt had’, aldus Guillermo.

In race drie, die 30 minuten duurde, was Van Pamelen ontketend. Hij had een hele goede start en nog voor de eerste bocht had hij al een aantal auto’s ingehaald.

‘In de eerste ronde was er een auto uitgevallen en kregen we de Code 60, dit is een soort virtual safetycar. Hierdoor mag je niet harder dan 60 km per uur rijden en geen andere rijders inhalen. Gelukkig mochten we na een paar rondes weer racen’.

Nadat de race weer was vervolgd, waren er nog een aantal schitterende battles en inhaalacties en reed hij naar plek 12. Met nog één ronde te gaan zat hij drie bochten voor de finish vlak achter zijn voorganger en met een mooie actie klom hij naar de 11e plek.

Na afloop bleek dat er drie rijders een tijdstraf hadden gekregen en was een 8e plaats in het algemene klassement een onverwacht resultaat. Van Pamelen bleek ook nog 3e geworden te zijn in het Rookie klassement en mocht hij een mooie trofee mee naar huis nemen.

‘Ongelofelijk! Van dit resultaat heb ik alleen maar durven dromen’, aldus Guillermo. ‘In een auto stappen die je helemaal niet kent en dan zien dat het tijdens het weekend steeds beter gaat. Starten op de 24e plek en dan eindigen op de 8e plek. Dat geeft een enorme kik en veel vertrouwen. Dit smaakt echt naar meer en ik hoop dat dit het begin is van iets heel moois. Kustlicht Zeeland Vakanties wil ik heel erg bedanken voor deze unieke kans'.

Guillermo zoekt nog bedrijven die hem zouden willen sponsoren. Heeft u interesse? Stuur hem een berichtje.

U kunt hem volgen via zijn (sport)pagina’s op Facebook, Instagram en https://guillermovanpamelenkarting.jouwweb.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>