<p>Plaatsen van de kunstwerken.</p>

Plaatsen van de kunstwerken.

(Foto: Hans Overvliet)

CAESUUR en het object

  Sport en Vereniging

MIDDELBURG - Corona en de daaruit voortvloeiende maatregelen heeft ook ruimteCAESUUR zeer beperkt in haar werking. Daarom hebben we de expositie ‘CAESUUR en het object’ georganiseerd: acht kunstenaars hebben werk gemaakt dat een tijdje in CAESUUR te zien was en vanaf 3 april een plek krijgt in de openbare ruimte van Middelburg.


De kunstenaars: Marinus van Dijke, Poppy Jackson (Groot Brittanie), Ko de Jonge, Fenna Koot, Giel Louws, Hans Overvliet, Jorieke Rottier en Vincent Voillat (Frankrijk).
De plekken waar het werk te zien is, vindt u op de kaart op de foto.

De aandacht voor het object speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van ruimteCAESUUR: de afgelopen jaren hebben we meerdere tentoonstellingen gemaakt rondom dit thema. Wij constateren dat er in de laatste jaren minder mogelijkheden zijn voor professionele kunstenaars die met fysieke media werken om hun werk te tonen.
Door politieke en maatschappelijke omstandigheden is het aantal plekken waar het werk getoond kan worden veel kleiner geworden. De Coronacrisis heeft deze omstandigheden verder verscherpt. Dit alles vormt de aanleiding voor CAESUUR om een project te initiëren dat het object, en de ontmoeting hiermee, centraal stelt.

De werken van de acht kunstenaars beleven in de openbare ruimte van de stad Middelburg hun ultieme fysische functies; ze kunnen bekeken worden, aangeraakt, en gaan relaties aan op vele niveaus. Daarbij zijn ze ook kwetsbaar: ze zijn blootgesteld aan weersomstandigheden en de genade van het publiek. We ‘gebruiken’ de openbare ruimte dus ook een beetje ‘in plaats van’ de sterk verminderde binnenruimtes.

Aan het einde van de tentoonstelling komen we tot conclusies in de vorm van een analoge catalogus met een inventarisatie wat er met de werken in de stad is gebeurt.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6