vlnr Ricardo, Jac, Richard en Reggie.
vlnr Ricardo, Jac, Richard en Reggie. Foto: Elles van Opdorp

Werklab flink onder handen genomen tijdens NLdoet

Sport en vereniging

MIDDELBURG - Het Werklab, de leer- en werklocatie van ‘s Heeren Loo in Zeeland, werd vrijdagochtend flink onder handen genomen. Het managementteam van schoonmaakbedrijf Stoffels Bleijenberg stak de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

Twee directieleden en zeven MT-leden zijn samen met cliëntmedewerkers buiten aan het schoonmaken en schoffelen in de tuin. “Het is dankbaar werk omdat we direct resultaat zien en het contact en samenwerking met cliënten is geweldig”.

Coronaproof

Begeleiders van het Werklab Reggie en Marieke kregen een week geleden de oproep om werkzaamheden te bedenken voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. “Omdat het terrein hier zo groot is en we verschillende gebouwen hebben, konden we een groep van negen mensen coronaproof ontvangen. Alle cliënten zijn ingeënt en het merendeel van de werkzaamheden vindt buiten plaats.” Samen met de cliënten hebben ze een takenlijstje samengesteld.

Fysieke arbeid

Ze hebben er een perfecte dag voor uitgekozen. De zon schijnt en de lichte bewolking zorgt ervoor dat het niet te warm is voor de geplande werkzaamheden. “Dit is eens wat anders dan achter de computer zitten”, lacht Anja, managementassistente bij Stoffels Bleijenberg. “Heerlijk buiten en supergezellig samen met de clientmedewerkers.” Zij is samen met HR-manager Barbara en manager business support Kim bezig om de moestuinen onkruid vrij te maken zodat er binnenkort plantjes geplant kunnen worden.

Unieke locatie

Het is een unieke locatie met grote meerwaarde, vindt Barbara. Algemeen directeur Jac is samen met cliëntmedewerker Randjan onkruid tussen de straatstenen op het binnenplein aan het weghalen. Een zwaar werkje voor iemand die meestal achter de computer zit. “Het is leuk om te zien hoe iedereen geniet. We proberen elk jaar bij een van onze klanten onze diensten aan te bieden via NLdoet.”

Bedrijfskleding

Ricardo is zeer trots dat hij zelfs bedrijfskleding van Stoffels Bleijenberg heeft gekregen (inclusief bijbehorend stoffen mondkapje) en gaat glimlachend met ‘naamgenoot Richard’ (commercieel directeur) op de foto met de grassnijder. “Het is fijn om met zoveel mensen samen de vele werkzaamheden aan te kunnen pakken”, legt hij uit. “Zo gaat ons werk sneller en het is gezellig om eens andere mensen over de vloer te hebben.” In de kantine zijn twee cliënten en een stagiair van het Werklab bezig met de voorbereidingen voor de lunch die ze straks allemaal samen buiten gaan serveren. Een topdagje waar zichtbaar beide partijen van genieten.

Over het Werklab

Het Werklab is een dagbestedingslocatie op het terrein van voormalig tuinbedrijf Overwater. Jongeren met een licht verstandelijke beperking kunnen in deze fijne werk- en leefomgeving leren, werken en ondernemen. Dit kan bij de houtbewerking, in de tuin, bij onderhoud en bij de horeca. Ook wordt er samengewerkt met Staatsbosbeheer. Daarnaast kun je hier terecht voor sport en beweging en educatie (schoolvakken, huishoudelijke vaardigheden, een gezonde leefstijl).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief