Kinderen openen het watertappunt samen met Wethouder Aalberts in stropdas en colbert.
Kinderen openen het watertappunt samen met Wethouder Aalberts in stropdas en colbert. Foto: Ruud Mesu - JOGG Middelburg

Topsport en water drinken voor een goede gezondheid

Sport en vereniging

ARNEMUIDEN - In Arnemuiden is er veel sportaanbod. Om goede sportprestaties te behalen, is een goede gezondheid van belang. De mooie samenwerking tussen K.V. Top, V.V. Arnemuiden en basisschool Oleanderhof stimuleert daarom ook Water Drinken.

Op donderdag 17 juni werd het nieuwe watertappunt op het schoolplein van basisschool Oleanderhof officieel geopend door wethouder Aalberts.

Dhr. Aalberts vertelde daarbij over het aantal suiker dat in zoete dranken zit en verwees naar het recente gebaar van profvoetballers op Social media.


Stimuleren gezonde leefstijl

De Gemeente Middelburg vindt het stimuleren van een gezonde leefstijl van zijn inwoners belangrijk en daar hoort dit ook bij. Maar daar stopte het donderdag niet bij. Lokale sporthelden van K.V. TOP en de voetbalvereniging Arnemuiden gaven sportclinics, het goede voorbeeld en onderschrijven het belang van een gezonde leefstijl voor de basisschoolkinderen. Als dan ook Anouk van de Klooster, profvoetbalster van KAA Gent vertelt dat gezonde voeding bijdraagt aan goede sportprestaties, komt dat wel aan bij de kinderen.

Wil je makkelijk kunnen bewegen, goed in je vel zitten of zelfs de top behalen in de sport, kan dagelijks water drinken daaraan bijdragen. Uiteindelijk geeft het drinken van frisdrank en andere zoete dranken een groot risico op overgewicht. Dat zal niemand zijn kind gunnen.

Nu hoeft men als ouder geen drinken meer mee te geven naar school. Dat is makkelijk, goedkoop en gezond.

JOGG Middelburg helpt scholen om deze interventies lokaal te implementeren. “Ook de gewoonte om voor en na het sporten zoete sportdrank te drinken mag best veranderen”. Aldus Ruud Mesu van JOGG Middelburg (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst).

School van de toekomst

Heleen van Boven, directeur De Oleanderhof: “Een gezonde leefstijl staat toch steeds hoger op het lijstje van de school van de toekomst. De kinderen zijn een groot deel van de week bij ons en wij zijn ons bewust van onze nieuwe rol daarin. Kernwoorden daarin zijn bewegen, buiten en voeding. Met deze kick-off starten we met vaste waterdrink-momenten, waterlessen, het goede voorbeeld van de leerkrachten en de kinderen krijgen daarvoor ook een JOGG-bidon.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief