Britt, Ziva, Thijs en Lukas
Britt, Ziva, Thijs en Lukas Foto: Miranda Meulmeester

Jeugdteams LTC de Schenge beleefden pittige speelronde

Sport en vereniging

ARNEMUIDEN - Om te tennissen was het een geweldige zondag met een strakblauwe lucht, lekker zonnetje en maar weinig wind. Dat ondervonden ook de jeugdige tennissers uit Arnemuiden in hun competitie wedstrijden. Ondanks het mooie weer moest er wel flinke strijd worden geleverd. Jeugd 1 sloeg zich door een zwaar bevochten teamprestatie tot een gelijkspel tegen concurrent De Sprink uit Oostkapelle en jeugd 2 kreeg helaas wat te weinig in Hulst; 1-5 verlies.

In deze vierde speelronde was het wederom een mooie kraker waarin bij vlagen erg goed getennist werd. Waar kopman Peter Klaasse doorgaans goed is voor de enkel en dubbelzege, was het ditmaal andere koek. Hij kreeg felle weerstand van Stef Maranus, die evenals Peter nog geen partij had verloren. Na een ruime setwinst voor Peter, kwam Stef steeds beter in de wedstrijd. Door heel veel ballen terug te spelen met een ijzersterke en onvermoeibare inzet, werd het voor de hardwerkende Peter steeds lastiger de winners te maken en dus volgden er meer foutjes. Het leidde tot een spannende tiebreak in set twee, welke nipt met 5-7 verloren werd. Zo ging ook de derde set tiebreak met dezelfde cijfers naar zijn opponent, die daarmee deze clash wist te winnen en Sprink op voorsprong zette. Op baan twee was Jayden de Heide bezig tegen trainingsmaatje Hugo Joziasse. Beide boys zijn zeer aan elkaar gewaagd en dat bleek wel in de eerste set, die met miniem verschil richting Jayden ging. Ook de tweede set was prachtig met vele lange rally’s, maar het werd duidelijk dat Jayden in goede vorm was en kon doordrukken naar een 5-4 4-2 zege. Baan drie was voor Eli Miljoen, als enige linkshandig in dit team. Eli had niet echt zijn dag vandaag en daarnaast een uitstekend spelend meisjes tegenover zich. Fabienne Joziasse speelde zeer solide en Eli kon helaas geen vuist maken met een kansloze nederlaag tot gevolg. Michael  Vercauteren was wel prima bezig op baan vier, want hij wist de eerste set simpel te winnen. Met een goede concentratie bleef hij zorgvuldig en uitstekend spelen met een mooie winst als beloning. Peter en Eli hadden een zeer sterk dubbel tegenover zich met Hugo en Stef. De boys weerden zich kranig, maar het was helaas niet genoeg. Het tweede dubbel Jayden en Michael wisten met moeite set 1 te winnen, echter de tweede ging verloren. In de afsluitende tiebreak was het erg spannend, maar konden ze toch de winst pakken. Al met al een goed resultaat, waarbij er in de afsluitende speelronde met 6-0 moet worden gewonnen van Goes om een eventuele nieuwe titel binnen te slepen. Op dit moment staan ze twee punten achter op Smash en Sprink, maar deze teams spelen nog tegen elkaar.

Jeugdteam 2 kwam ook in actie, zij moesten spelen in en tegen Hulst. Voor dit team maakte Britt Meulmeester haar eerste opwachting en dat deed ze geweldig. Ze wist als enige een punt te pakken door haar enkelspel te winnen met 5-3 4-1. In het dubbelspel kwam ze samen met Ziva Lisman tekort om nog een zege te behalen. Kopman Thijs Bartels had een zeer zware wedstrijd op baan 1, waar hij goed begon maar de tweede set moest afstaan. Ook de laatste tiebreak glipte helaas net uit zijn handen. Samen met Lukas van Velzen speelde hij een soort kopie van zijn enkelspel, echter hier kwamen de boys na setverlies terug met een prima winst in de tweede. Voor de boys waren helaas de druiven zuur, want in de derde set werd ook hier de tiebreak met 7-4 verloren. Lukas en Ziva deden hun stinkende best in de enkelspelen, maar konden helaas geen winst behalen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief