Oemoemenoe heren 1 boekt een mooie overwinning

Door: Anja Dockx Sport

MIDDELBURG - Oemoemenoe heren senioren 1 presteerden het om afgelopen zaterdag op Sportpark de Sprong het eerste team van ’t Gooi te verslaan met 30-28 in een zeer spannende wedstrijd. Met deze winst staat de ploeg van Simon Fitz Gerald nog steeds in de top 6.

Oemoemenoe start zeer gemotiveerd aan de wedstrijd en zet de tegenstander meteen onder druk door ze weinig ruimte te bieden om de bal in de lijn te brengen. Na een gewonnen line-out weten de voorwaartsen van Oemoemenoe middels een driving maul te bal over de try line te brengen. De openingstry van dit duel kwam dan ook op naam te staan van Oemoemenoe. Chris Farrell scoort de try. Jackson Frawley benut de conversie (7-0) Tien minuten later weet ’t Gooi ook vanuit een line-out een try te scoren (7-7). Oemoemenoe weet een aantal keren een goede aanval op te zetten maar de daarop volgende actie een line-out vlakbij de try line van Oemoemenoe is voor ’t Gooi . Ze weten deze met een try af te ronden (7-14). Nadat ’t Gooi een overtreding heeft begaan krijgt Oemoemenoe een penalty toegewezen en kiest men voor een kick. De line-out gaat echter scheef en ’t Gooi kiest voor de scrum. ’t Gooi wint de scrum maar door een voorwaarts pass krijgt Oemoemenoe de volgende scrum toegewezen. Oemoemenoe heeft het niet gemakkelijk in de scrum maar weet deze toch goed af te ronden waardoor de driekwarten een aanval op kunnen zetten.Met een mooie break van Gregory Bannister weet Yedney America de aanval met een mooie try af te ronden, de conversie was mis maar Oemoemenoe komt wel op voorsprong (15-14).
In de tweede helft laat Oemoemenoe wederom zien wat het waard is. Er wordt goed en overtuigend gespeeld, waardoor er keer op keer weer terreinwinst wordt geboekt. ’t Gooi komt niet gemakkelijk door de verdediging van Oemoemenoe heen. Waardoor Oemoemenoe de bal terug weet te veroveren en na een gewonnen ruck weet de scrum half, Rhys Peeters, er met de bal van door te gaan, hij omzeilt tackels en scoort de derde try van de wedstrijd. Jackson Frawley benut de conversie (22-14). ‘t Gooi voert de druk op en weten nu wel door de verdediging van Oemoemenoe te komen en scoren hun derde try. (22-21). Na een goede aanval van de tegenstander weten de voorwaarsten van Oemoemenoe toch de bal weer terug te veroveren waardoor men niet alleen terreinwinst boekt maar waardoor er ook een opening in de verdediging van ’t gooi ontstaat. Leroy Kersten weet vervolgens met nog een mooie run de vierde try te scoren. Oemoemenoe komt hierdoor op een ruimere voorsprong te staan en haalt daarmee tevens het bonuspunt binnen. (27-21). Oemoemenoe komt meer en meer in de wedstrijd en na een goed gewonnen bal door de voorwaartsen weet Jackson Frawley met een mooie dropkick de stand op te voeren naar 30-21. De winst ligt in het verschiet maar Oemoemenoe moet de laatste 10 minuten met 14 man de wedstrijd af zien te ronden. ’t Gooi weet hier goed van te profiteren en komt goed terug in de wedstrijd en met een mooie actie weet ook ’t Gooi nog een try te scoren, de conversie is raak (30-28). De laatste 15 minuten van de wedstrijd zijn ongelooflijk spannend. ’t Gooi doet er alles aan om tot scoren te kunnen komen maar Oemoemenoe is niet meer van plan om de wedstrijd uit handen te geven en weet ook in die laatste 15 minuten van de wedstrijd overtuigend spel te laten zien. De eindstand is 30-28. Oemoemenoe staat momenteel vijfde in de ereklasse poule. De ploeg heeft nog 2 uitwedstrijden te spelen voordat de tweede helft van de competitie start. In de komende weken zal het duidelijk worden of Oemoemenoe doorgaat in de kampioenspoule. Door deze mooie overwinning op ‘t Gooi heeft Oemoemenoe aan haar trouwe publiek laten zien waartoe het in staat is. Meer informatie op www.oemoemenoe.com