Foto: CreativeCommons

Middelburg steunt wielerronde Tacx Pro Classic weer voor één jaar

  Sport

MIDDELBURG - De organisatie had liever gezien dat het voor een paar jaar was, maar de gemeente Middelburg wil zich opnieuw voor slechts één jaar verbinden aan de Tacx Pro Classic, de wielerronde door Zeeland.


Het college van burgemeester en wethouders geeft de organisatie voor de editie op zaterdag 13 oktober 10.000 euro. Vorig jaar heeft ze hetzelfde bedrag beschikbaar gesteld. Toen zei ze dat ze wilde kijken of het een succes zou worden, voordat ze verder zou gaan.

Injectie

Uit een rapport van de UCI is gebleken dat het dat in alle opzichten was. In het kader van stadspromotie vindt het college het mooi dat Eurosport de wedstrijd uitzendt. De zender heeft toegezegd beelden van de start op de Dam mee te nemen. Daarnaast zorgt de komst van de coureurs en de wielerliefhebbers voor een financiële injectie.

Belangrijk

De organisatie van de Tacx Pro Classic, die na de Amstel Gold Race de belangrijkste koers van Nederland wil worden, vroeg vorig jaar of Middelburg zich voor vijf jaar aan de ronde wilde verbinden. De gemeente kan dat niet vanwege de financiële situatie. “We willen opnieuw voor één jaar een verbintenis aangaan met de intentie tot verlenging”, schrijft het college. Naast de financiële bijdrage wil de gemeente helpen met de organisatie. De Tacx Pro Classic begint weer op de Dam. De finish ligt op Neeltje Jans, net als tijdens de etappe van de Tour de France in 2015. Vorig jaar won Timo Roosen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief