Foto: Coby Weijers

Kustloop sleutelt niet aan succesformule

  Sport

VROUWENPOLDER - Het was vorig jaar even wennen, maar het scheiden van de hardlopers en wandelaars bij de Kustloop in Vrouwenpolder is goed bevallen. "Daarom doen we het dit jaar weer", zegt Alex Maas de organisatie. De 12e editie van de halve marathon vindt plaats op zaterdag 1 september.


Er is dit jaar opnieuw plaats voor 1500 hardlopers en wandelaars. Een flink pak heeft zich al ingeschreven, maar er zijn nog voldoende startnummers. Mensen kunnen zich op de dag zelf ook nog aanmelden. “Het loopt langzaam, maar zeker lekker vol”, zegt Alex Maas, die uitkijkt naar de 12e aflevering van het evenement in Vrouwenpolder. “Het was vorig jaar een zeer geslaagde editie.”

Irritaties

Waar er in de jaren ervoor wel eens wat irritaties waren tussen de hardlopers en wandelaars als hun wegen elkaar kruisten, waren die er de laatste keer totaal niet, omdat de hardlopers dit keer tien minuten voor de wandelaars van start waren gegaan. In eerdere edities was het andersom. “Dat is iedereen goed bevallen. Het enige nadeel was dat het na de finish van de hardlopers even stil viel in het dorp, maar dat was te overkomen.” Dit jaar houdt de organisatie dan ook vast aan de startvolgorde.

Record

Aan de route is ten opzichte van vorig jaar ook niets veranderd. De kans is aanwezig dat de winnaar ook dezelfde is als vorig jaar. Erwin Harmes kwam vorig jaar na 21 kilometer over de finish in een tijd van 1.15,27. De Middelburger zegevierde ook in 2014, 2015 en 2016. De laatste keer dat iemand anders won was in 2013. Toen liep Sébastièn Schletterer een parkoersrecord van 1.13,12. Vorig jaar werd Tim van de Broeke tweede op ruim vier minuten van Harmes. Ralph Wiessner kwam als derde over de streep.

Bij de vrouwen was Anjolie Engels-Wisse het snelste. Zij liep de halve marathon in 1.36,55. Achter de Middelburgse passeerden achtereenvolgens Yvonne Moerland en Monica Sanderse de streep.

Kids

Naast de wedstrijden voor senioren zijn er dit keer weer twee kidsruns. Kinderen tussen de zeven en tien jaar lopen 400 meter en voor jongens en meiden van elf en twaalf jaar is een twee keer zo lang parkoers uitgezet.

De halve marathon is de enige halve marathon op Walcheren en één van de weinige in Zeeland. Hij staat bekend als Walchers mooiste, maar is ook één van de zwaarste wedstrijden. Vanwege de kilometers op het strand zien veel deelnemers de Kustloop als test voor de Kustmarathon, die een maand later plaatsvindt. Bovendien is de Kustloop één van de best georganiseerde hardloopwedstrijden. Er zijn onderweg veel verzorgingsposten, er staan voldoende EHBO’ers langs het parkoers en alles is tot in de puntjes geregeld.

Mensen die een handje willen helpen zijn meer dan welkom. Zij kunnen zich aanmelden bij bram@kustloop.nl. Meer op www.kustloop.nl. FOTO COBY WEIJERS 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief