Foto: Ruben Kaligis

Youri Bonte uit Vrouwenpolder is onverslaanbaar en Nederlands kampioen

  Sport

VROUWENPOLDER - Karter Youri Bonte is zondag in Venray Nederlands kampioen geworden. Het 11-jarige talent uit Vrouwenpolder pakte met nog één ronde te gaan zijn eerste titel in de X30 Cadet-klasse.


Hij heeft de drie ronden van het NK op zijn naam geschreven. “Dit is leuk, cool”, zei een enthousiaste Youri. “Ik ben superblij. Ik had dit echt niet verwacht toen het seizoen begon, want ik wist dat er een aantal goede rijders in de klasse zit. Ik was toen al blij geweest met een paar podiumplaatsen.”

Die paar werden er een heleboel. Bonte won bijna elke race dit seizoen.

Kwalificatie

In Venray schreef hij eerst de kwalificatie op zijn naam en won daarna alle drie races. Het talent uit Vrouwenpolder heeft veel geleerd dit jaar. “Hoe je de bochten het beste neemt door ze niet te breed te nemen en dus zo min mogelijk meters te maken. Ook remmen gaat dit jaar een stuk beter.”

Junioren

Hij maakt volgend jaar de overstap van de cadet-klasse naar de junioren. “Dat wordt spannend, want in die klasse zitten veel goede rijders. Ik heb nog niet gereden in een Junioren-kart, maar we hebben wel de spullen klaar. Dit jaar ga ik er al in trainen.”

Basisschool

Bonte zit op basisschool de Goede Polder in Vrouwenpolder. “Ze snappen wel wat ik doe”, zegt hij over zijn klasgenoten. “Zeker nadat ik een spreekbeurt over karten heb gehouden.” FOTO BAS KALIGIS 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief