Een delegatie van het organisatiecomité van de Kustloop, gedeputeerde Jo-Annes de Bat en viervoudig winnaar Erwin Harmes. FOTO EUGÈNE DE KOK
Een delegatie van het organisatiecomité van de Kustloop, gedeputeerde Jo-Annes de Bat en viervoudig winnaar Erwin Harmes. FOTO EUGÈNE DE KOK Foto: Eugène de Kok

Kustloop in Vrouwenpolder is zwaar, maar vooral gezellig

Door: Eugene de Kok Sport

VROUWENPOLDER - De inschrijving voor de Kustloop in Vrouwenpolder is geopend. Natuurlijk doet viervoudig winnaar Erwin Harmes uit Middelburg weer mee. “Ik kijk er naar uit.” Hoogstwaarschijnlijk staat hij zaterdag 7 september met gedeputeerde Jo-Annes de Bat aan de start. De bestuurder wil de Kustmarathon lopen en ziet in de Kustloop een ideale wedstrijd om zich voor te bereiden.

Zowel Erwin Harmes als Jo-Annes de Bat waren vorige week even op het parkoers.

Aan het begin van de Veersedam checkten ze waar ze straks het strand op gaan. Harmes moest daar vorig jaar lossen. “Ik ben toen te hard gestart”, zegt hij. “Ik zat al snel hoog in mijn max en moest de anderen laten gaan.”

Graadmeter

Tim Pleijte uit Vlissingen ging er met de winst vandoor. Het was een tegenvaller voor Harmes, die de halve marathon in de vier jaar daarvoor op zijn naam schreef. De Middelburger hoopt de wedstrijd in september voor een vijfde keer te winnen. “Het is een zware wedstrijd en een ideale graadmeter voor de Kustmarathon. Het is een leuke loop, want de sfeer is top en alles is goed georganiseerd. Het is gezellig, omdat alle lopers blijven plakken na de finish."

Samenwerking

Pleijte is wederom één van zijn concurrenten, net als Huub van Noorden, Remy Vasseur en Bredanaar Michiel van Nispen, Tweede Kamerlid voor de SP. Naast de favorieten hebben al honderden mensen zich ingeschreven. “We hebben al meer dan 700 inschrijvingen en lopen daarmee iets voor op vorig jaar”, zegt voorzitter Alex Maas van het organisatiecomité.

Advies

De provincie draagt voor het eerst met een subsidie bij aan de organisatie. Volgens De Bat past de Kustloop precies bij de doelstellingen van de provincie voor sportevenementen. “Als Zeeland zijn wij Land in Zee en de Kustloop heeft die elementen in zich. Dat maakt het tot een uniek evenement dat we moeten koesteren.” Zelf verschijnt hij hoogstwaarschijnlijk ook aan de start. De gedeputeerde heeft zich ingeschreven voor de Kustmarathon. Hij heeft van een collega het advies gekregen de Kustloop in zijn voorbereiding op te nemen. De Bat heeft geen idee wat hij moet verwachten. “Elk stukje weg, strand en bos is nieuw voor me. Het zal wennen zijn, maar ongetwijfeld een mooie ervaring.”

Inschrijven

Inschrijven voor de Kustloop op zaterdag 7 september kan via de website www.kustloop.nl. Er is plek voor zowel hardlopers als wandelaars. Naast de halve marathon zijn er kidslopen. Start en finish zijn zoals altijd in Vrouwenpolder.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief