Nieuwe variant badminton beleeft primeur in Middelburg

  Sport

MIDDELBURG - Middelburg is vrijdag 10 en zaterdag 11 mei gastheer van een heus badmintonfeest.


Het is het eerste van twaalf van dit soort sportieve feesten in Nederland. Ze worden gehouden in verband met de introductie van outdoor badminton, een nieuwe variant op de traditionele sport.

Vrijdag 10 mei zijn er op de Markt clinics tussen 9.00 uur en 14.30 uur. Daarna volgen tussen 15.00 uur en 18.00 uur trainingen waarvoor kinderen zich individueel kunnen inschrijven via www.badmintonfestival.nl. Deelname is gratis.

Kampioenschap

Zaterdag 11 mei vindt het eerste outdoor badminton kampioenschap van Nederland plaats. Koppels gaan de strijd met elkaar aan om de eerste titels. Rondom de sportvelden staan foodtrucks en springkussens en er zijn demonstraties van Team NL-spelers tussen 12.00 uur en 14.00 uur.

Shuttle

Outdoor badminton is de buitenvariant van badminton. Beoefenaars spelen met een speciale shuttle, die minder vatbaar is voor weersomstandigheden. De Badminton World Federation heeft Nederland aangewezen als één van de landen waar een pilot met de outdoor-varaint plaatsvindt. “De potentie is ongekend”, zegt voorzitter Michel Bezuijen van Badminton Nederland. “We verwachten dat er snel competities worden opgezet. Daar denken we al over na.”

Volleybal

De bond hoopt dat het net zo gaat is als met beachvolleybal. De strandvariant werd jaren geleden geïntroduceerd en is inmiddels een Olympische sport en populair onder een groot publiek. Kijk voor meer info op: www.badmintonfestival.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief