Veers Leerlingenorkest.
Veers Leerlingenorkest. Foto: E. Abrahamse

Veers Leerlingenorkest gestart

Door: Anja Dockx Sport en vereniging

VEERE - De zeven Veerse muziekverenigingen werken al vele jaren nauw samen met elkaar. Onlangs is door deze verenigingen besloten om een gezamenlijk leerlingenorkest op te gaan starten.

Het wordt voor de muziekverenigingen steeds moeilijker om leerling-muzikanten en jeugdleden te werven. Door de krachten te bundelen ontstaat nu de mogelijkheid om een gezamenlijk leerlingenorkest te vormen en de leerlingen de kans te bieden om in orkestverband samen met muzikanten van andere verenigingen te musiceren.
De werknaam van het orkest is (voorlopig) het ‘Veers Leerlingenorkest’. De aftrap van het Veers Leerlingenorkest vond vrijdagavond 12 januari plaats in het clubgebouw van muziekvereniging EMM in Serooskerke. Dirigente van het Veers Leerlingen Orkest is Petra van Antwerpen. Het Veers Leerlingenorkest repeteert om de twee weken op vrijdagavond van 18.30 uur tot 19.15 uur en bestaat op dit moment uit 11 muzikanten. De locatie wisselt om de 2 repetities en is altijd de vaste repetitieruimte van één van de deelnemende muziekverenigingen in de gemeente Veere. De gemeente Veere subsidieert dit initiatief en is ook nauw betrokken bij de muziekprojecten die op de Veerse basisscholen worden verzorgd in samenwerking met de Zeeuwse Muziekschool, de Veerse basisscholen en de zeven Veerse Muziekverenigingen. Het Veers Leerlingenorkest is o.a. bedoeld voor leerling-muzikanten die zich n.a.v. een schoolproject aanmelden als lid bij een Veerse muziekvereniging, vaak in combinatie met individuele muzieklessen. Het is de bedoeling dat het Veers Leerlingeorkest op zaterdag 7 juli een optreden zal verzorgen tijdens de Stroskerksedag in Serooskerke.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief