Wilbert Poppe wist zichzelf zaterdag niet te belonen met een zege
Wilbert Poppe wist zichzelf zaterdag niet te belonen met een zege Foto: TTV Arnemuiden

Tafeltennissers Arnemuiden zetten zegereeks voort

Sport en vereniging

ARNEMUIDEN - De tafeltennissers van Arnemuiden hebben in de landelijke derde divisie opnieuw goede zaken gedaan. Na de 6-4 overwinning op TTC Middelburg afgelopen week, zegevierde het tafeltennisteam uit het vissersdorp dit keer met 7-3 tegen VTV 2 uit Nieuwegein.

Jeroen de Heide wist vorig jaar in de hoofdklasse al zijn 27 wedstrijden te winnen. Afgelopen week hield Soren de Witte van TTC Middelburg hem van de winst af, maar zaterdag was hij niet te kloppen. Tegen Caspar Veenboer, Marco Langerak en Jörgen Verberne stond de Heide zelfs geen game af.

Ook Marc Hackenberg bleef zaterdag ongeslagen. Tegen de passief spelende Marco Langerak kwam Hackenberg weliswaar met 2-1 achter in games, maar zegevierde hij met 11-9 in de beslissende vijf games. Ook tegen Verberne had de Arnemuiden-speler een vijfde game nodig, maar daarin was hij met 11-5 de sterkste. Casper Veenboer werd in drie games verslagen. In de dubbelwedstrijd tegen Langerak en Verberne kwamen Hackenberg en De Heide met 2-0 in games achter, maar werd er vervolgens met 3-2 orde op zaken gesteld.

Derde man Wilbert Poppe kon deze middag niet voor een bonuspuntje zorgen. Hier waren wel alle kansen voor. In zijn eerste wedstrijd tegen Verberne leverde Poppe namelijk een dijk van een wedstrijd af. Na vier op en neer gaan de games (11-4, 4-11, 11-6, 6-11) pakte Poppe in de vijfde game brutaal een 7-1 voorsprong. Verberne knokte zich terug, maar Poppe had bij een 10-8 en 11-10 voorsprong drie matchpoints om de partij naar zich toe te trekken. Hij beloonde zichzelf echter niet. Tegen Langerak kon Poppe geen potten breken, hij snoepte alleen nog een game af van Veenboer. Met deze 7-3 zege nestelt de promovendus zich aan de kop van deze derde divisie.

Het tweede team boekte een puike overwinning op ODT 3 uit Roosendaal. Een hoofdrol was weggelegd voor Thijs Vleugel. Frederik van Overbeek en Ludo Gommers gingen er in vier games af, tegen Joep Schoenmakers had hij een beslissende vijfde game nodig. Erik Schuurman vervolgde zijn goede spel van vorige week met een eenvoudige overwinning in de eerste wedstrijd tegen Schoenmakers. Tegen Van Overbeek wist hij een 2-0 voorsprong in games niet te verzilveren, maar tegen Gommers zette hij in een degelijke overwinning weer orde op zaken. Marc Riemens had twee games nodig tegen Gommers om in zijn spel te komen, maar knokte zich vervolgens in vijf games terug. Ook Van Overbeek moest er in vier games aan geloven. Tegen Schoenmakers kwam Marc in vier games tekort. Ook het dubbel Schuurman/Vleugel moest de Roosendalers feliciteren. Al met al een keurige 7 punten in the pocket. 

Arnemuiden 3 had na de 8-2 overwinning op Het Markiezaat vorige week de nodige fiducie in, maar kwam in de uitwedstrijd tegen Hotak 3 uit Hoogerheide van een koude kermis thuis. Hotak degradeerde afgelopen seizoen uit de tweede klasse en maakte deze avond haar status als titelfavoriet waar. Opnieuw een 8-2 uitslag, maar dit keer in het nadeel van Arnemuiden. Met name Roland van den Heuvel onderscheidde zich deze avond met prima spel. Izak Heijboer won van Youri Aarden en Steven Klijn van Marijn Withagen.

Arnemuiden 4 ging op bezoek bij Effect in Terneuzen. Het team begon goed, want Bas Steijn won in de openingswedstrijd met 3-0 van John Roose. Daar bleef het echter bij want daarna kwam hij met zijn teamgenoten Anita Kusse en Rob Brant niet meer tot scoren.. Met slechts vijf puntjes uit twee wedstrijden zal het team aan de bak moeten om aan te haken in deze vierde klasse.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief