Foto: Politie

41-jarige man uit Fijnaart valt hulpverleners lastig tijdens reanimatie

  112 Meldingen

FIJNAART - Tijdens een reanimatie in een café in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben zaterdagavond twee mannen hulpverleners gehinderd. Een 41-jarige man uit Fijnaart en een 40-jarige man uit Nieuwerkerk aan de IJssel werden aangehouden. 


Rond 19.15 uur werd een 64-jarige man uit Fijnaart in het café onwel. Er werd direct gestart met de reanimatie. Dat mocht niet meer baten. De man overleed ter plekke. 

De brandweer kwam als eerste ter plekke. Toen zij de hulpverlening over wilden nemen, werden zij gehinderd door twee beschonken mannen. Ook de politieagenten die niet veel later bij het café arriveerden, werden gehinderd. Er werd de mannen herhaaldelijk verzocht ruimte te maken, maar zij weigerden deze aanwijzing op te volgen. Daarna escaleerde de situatie. 

Het tweetal beledigde en bedreigde de aanwezige hulpverleners. Vervolgens gingen zij hen met een stoel te lijf. De agenten hebben toen pepperspray en hun wapenstok gebruikt om dat mannen aan te kunnen houden. 

Een van de mannen verwondde zichzelf toen hij tijdens zijn aanhouding met zijn hand tegen een ruit sloeg. Hij liep daarbij een snijwond op. Nadat hij in het ziekenhuis was behandeld, werd hij ingesloten. 

Drie agenten raakten lichtgewond bij de aanhouding. Zij hebben aangifte gedaan van belediging, bedreiging en mishandeling. De politie onderzoekt het incident. De twee zitten vast en worden gehoord. 

Meest gelezen

Meest geliked

B-veld Seolto krijgt verlichting 13/10
Mariabeeld in Moerdijk ingezegend 1 14/10
Zwemvierdaagse Fijnaart zit weer in de lift 16/10
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief