Foto: Archief

Mogelijke kinderlokker actief in Willemstad

  112 Meldingen

WILLEMSTAD - Op Facebook staan meerdere meldingen van ouders over een mogelijke kinderlokker in Willemstad. Het gaat vermoedelijk om een man in een donkere auto Peugeot of Range Rover met getinte ramen, die kinderen achtervolgd in Helwijk in de buurt van de Blokhut.


Het eerste incident vond donderdag plaats rond 16.00 uur. Toen werd een groepje kinderen achtervolgd in de buurt van de Blokhut. Een van de jongens vertelde het verhaal aan zijn moeder. Op Facebook schrijft de moeder dat het vermoedelijk gaat om een man in een blauw shirt met een zonnebril. De jongen dacht dat de man reed in een Range Rover. 

Het tweede incident vond ook donderdagmiddag plaats. Een jongen (8) was aan het skeeleren met een vriendinnetje en werd ook achtervolgd door de man. Hij vertelde aan zijn ouders dat de man het duo volgde en dat ze daarna in de richting van het Steenpad zijn gegaan. De auto volgde de twee tot aan dit pad. Toen de kinderen terug de wijk ingingen, volgde de auto hen nog steeds. De kinderen wisten zich te verstoppen achter een bosje en wachtten tot het voertuig was weggereden. De jongen dacht dat de man reed in een Peugeot.

De politie is in de tussentijd op de hoogte gesteld.

Robbert Temmen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>