Met de auto wordt aandacht gevraagd voor het gevaar van door rode kruizen rijden.
Met de auto wordt aandacht gevraagd voor het gevaar van door rode kruizen rijden. (Foto: Tom van der Put)

Aangereden auto van Rijkswaterstaat op verzorgingsplaats Streepland

  112 Meldingen

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Bij verzorgingsplaats Streepland langs de A16 bij Zevenbergschen Hoek staat een aangereden auto van Rijkswaterstaat. Met het voertuig vraagt Rijkswaterstaat aandacht voor de gevaren van het negeren van rode kruizen. 


Rode kruizen worden dagelijks op grote schaal genegeerd. Daarmee wordt de veiligheid van de weginspecteurs, hulpverleners, bergers, wegwerkers en andere weggebruikers in gevaar gebracht. 

Er zijn tot nu toe al bijna twee keer zoveel boetes uitgeschreven dan in 2018. Naar verwachting worden er dit jaar in totaal 10.000 bekeuringen gegeven. Uit onderzoek van Kantar, uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat, blijkt dat 80% van de weggebruikers andere weggebruikers soms tot vaak rode kruisen ziet negeren. 12% zegt zelf wel eens onder een rood kruis te zijn doorgereden, al dan niet bewust.

Daarom vragen Rijkswaterstaat, politie, ANWB, ambulance, bergers en wegwerkers met de campagne #nietvoorniX extra aandacht voor het gevaar. De slogan wordt onder andere op de borden boven de weg getoond en via social media ingezet. Daarnaast is deze week op verschillende verzorgingsplaatsen, waaronder bij Zevenbergschen Hoek, een aangereden auto van een weginspecteur te zien. Deze auto is in 2018 aangereden door een weggebruiker die een rood kruis negeerde. Bij de auto zijn ervaringen van weginspecteurs te lezen en te beluisteren via een omgebouwde ANWB-praatpaal.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief