EOD maakt groot aantal bommen onschadelijk op Appelzak-Zuid
Foto: Port of Moerdijk

EOD maakt groot aantal bommen onschadelijk op Appelzak-Zuid

  112 Meldingen

MOERDIJK - De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) heeft donderdag meerdere bommen onschadelijk gemaakt op de Appelzak-Zuid in Moerdijk. Dit gebied wordt ontwikkeld tot nieuwe natuur ter compensatie van de komst van Logistiek Park Moerdijk.


Voordat het natuurgebied wordt ontwikkeld,  is er onderzoek gedaan naar de mogelijke aanwezigheid van bommen. Een oppervlaktedetective gaf inzicht in waar en hoeveel mogelijke explosieven er nog lagen uit de Tweede Wereldoorlog. Uit de grond kwamen Engelse en Duitse brisantgranaten, een Duitse mortiergranaat, een Panzerfaust, een Britse raketmotor en restanten van Amerikaanse bommen te voorschijn. De EOD heeft alle explosieven onschadelijk gemaakt. 

De bommen lagen in een gebied dat nu nog wordt gebruikt als weiland. Straks maakt dit stuk deel uit van de groene bufferzone van Moerdijk-dorp. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>