Foto: Politie Moerdijk

Politie vindt 70.000 euro bij onderzoek naar drugshandel en witwaspraktijken

  112 Meldingen

ZEVENBERGEN - De politie hield dinsdag vijf verdachten aan voor de handel in drugs. Twee van hen worden ook verdacht van witwaspraktijken. Tijdens het onderzoek zijn onder andere 3 voertuigen, 25 kilo hennep en ruim 70.000 euro contant geld in beslag genomen.


Politiemensen controleerden rond 12:15 uur twee voertuigen aan de Lage Vaartkant in Etten-Leur. Tijdens de controle werd hennep aangetroffen. De drie betrokken personen, een 33-jarige man uit Roosendaal en twee mannen met leeftijden van 37 en 43 jaar uit Etten-Leur, werden aangehouden op verdenking van het verhandelen van verdovende middelen. Ook de twee voertuigen waarin zij zich bevonden werden door de politie in beslag genomen.

Doorzoekingen 

In het onderzoek naar de verdovende middelen, werden later op de middag, twee woningen in Etten-Leur en een loods in Zevenbergen doorzocht. Bij deze doorzoekingen werden onder andere hennep gerelateerde goederen, hennep en contanten aangetroffen. In het totaal gaat het om 25 kilo hennep en ruim 70.000 euro contact geld dat in beslag is genomen. 

Naast de hennep en het geld zijn ook dure horloges en een derde voertuig in beslag genomen. Bij de woningen waren twee personen aanwezig, zij worden verdacht van witwassen. Een 40-jarige man en een 31-jarige vrouw, beiden woonachtig in Etten-Leur, zijn overgebracht naar het cellencomplex. De vijf verdachten zitten vast en worden door de politie gehoord. Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>