Afbeelding

Thomas de Gendt publiekstrekker in Profronde van Zevenbergen

Algemeen

ZEVENBERGEN - Het heeft wat bloed, zweet en tranen gekost, maar de Stichting Wielerronde Zevenbergen heeft met Thomas de Gendt zijn publiekstrekker binnen voor de profronde op zondag 7 augustus. De Belg won dit jaar in de Tour de France een etappe en droeg een aantal dagen de bolletjestrui.

Dat de voor de ploeg Lotto Soudal uitkomende Thomas de Gendt in de Ronde van Frankrijk de etappe naar de top van de mythische Mont Ventoux won, zijn veel mensen misschien al vergeten. Hét beeld van de slotfase van die etappe was niet de triomftocht van de Belg naar de zege, maar een op de berg lopende gele truidrager Chris Froome, daartoe gedwongen door een valpartij à trois met voormalig ploeggenoot Richie Porte en Bauke Mollema.

Stelvio Niettemin is De Gendt geen eendagsvlieg daar waar het om aankomsten bergop gaat. In 2012 verrichte hij een vergelijkbaar huzarenstukje in de Giro d’Italia, toen hij een rit met de finish op de Stelvio op zijn naam schreef. In die Giro eindigde hij als derde in het eindklassement. De Profronde van Zevenbergen is een van de weinige na-Tour criteriums, zo niet het enige, in Nederland waar Thomas de Gendt te bewonderen zal zijn.

Talent Dat geldt vermoedelijk ook voor zijn landgenoot Jasper Stuyven, met zijn 24 jaar wellicht het grootste wielertalent dat België rijk is. De voormalige wereldkampioen bij de junioren is op 7 augustus eveneens in Zevenbergen te bewonderen. In de tweede etappe van de Tour de France van dit jaar was Stuyven de hele dag in de aanval en werd hij pas op 450 meter van de meet gegrepen. Hij hield er wel de bolletjestrui en de prijs van de strijdlust aan over.

Kanshebbers Andere kanshebbers op de zege in het profomnium (tijdrit, puntenkoers en rit-in-lijn) van Zevenbergen zijn Moreno Hofland, Ramon Sinkeldam, Roy Curvers, Pim Ligthart en Boy van Poppel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief